Thiem maščeval poraz iz Kitzbühla za drugo zaporedno zmago na pesku

02.08.2015
GSTAAD, ŠVICA - Dominic Thiem je v finalu turnirja v Gstaadu premagal Davida Goffina s 7:5, 6:2 in se veselil druge zaporedne lovorike na peščeni podlagi.

Dominic Thiem je zmagovalec turnirja serije 250 v Švici, kjer je točno eno leto po porazu v finalu Kitzbühla, kjer ga je premagal prav njegov današnji nasprotnik, ugnal Davida Goffina za tretjo lovoriko v karieri (3-1). Avstrijec je pred tednom dni slavil v Umagu, v Gstaadu pa je zabeležil še 13. zaporedno zmago na peščenih turnirjih serije 250.

Thiem je za zmago prejel 80.000 evrov in 250 ATP točk, s pomočjo katerih bo v ponedeljek še izboljšal svojo najboljšo uvrstitev na lestvici ATP (24. mesto).

V sončnem Gstaadu je Thiem sprva pobegnil na 3:1, vendar mu je Goffin dvakrat odvzel servis in se s štirimi zaporednimi igrami znašel na pragu prvega niza. Prvi nosilec pa prednosti ni znal izkoristiti in z dvojno napako Thiemu pomagal nazaj v uvodni niz. Momentum se je prevesil na stran 21-letnika, ki je s tretjim brejkom v nizu - skupno so jih gledalci na srečanju videli kar devet - dobil 12. igro za zmago s 7:5.

Goffin je odgovoril v uvodni igri drugega niza in povedel z brejkom prednosti, a Thiem se ni dal in dobil naslednjih šest od sedmih iger. V poslednjem gemu srečanja je brez izgubljene točke še enkrat odvzel servis nasprotniku in po uri in 26 minutah proslavljal drugo zaporedno zmago.

Thiem je postal četrti tenisač, rojen v 90. letih prejšnjega stoletja, ki se lahko pohvali z najmanj trem lovorikami na ATP Touru. Pred njim je to uspelo Milosu Raonicu (6), Grigorju Dimitrovu (4) in Bernardu Tomicu (3).

Goffin je zabeležil tretji zaporedni poraz v finalih ATP turnirjev. Lani ga je v Baslu premagal Roger Federer, pred dobrim mesecem dni pa je moral v Rosmalnu priznati premoč Nicolasu Mahutu.

''Danes je bilo zelo težko. Pogoji so bili precej drugačni od ostalih dni. Dominicovi udarci so bili močni in težki. Odigral je nekaj izjemnih točk. Ko sem izgubil prvi niz, je bilo fizično zame zelo težko. Čeprav sem izgubil, je bil to dober teden,'' je pozitivno razmišljal Goffin.
 

Swiss Open Gstaad
Kategorija: ATP World Tour 250
Datum: 27.07.2015 - 02.08.2015
Žreb: S-28 D-16
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: € 439,405
http://www.swissopengstaad.ch/en/


Finale:

3-Dominic Thiem (Austria) beat 1-David Goffin (Belgium) 7:5, 6:2
 

 

pripravil: Ž. J.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete