21-letni Dominic Thiem prvič okusil slast dviga lovorike na ATP-jih

23.05.2015
NICA, FRANCIJA - 21-letni Avstrijec Dominic Thiem je na ATP250 teniškem turnirju v Nici prišel do prvenca.

Kot je povedal včeraj - 'Naredil bom vse, da osvojim naslov', to je tudi uresničil. Avstrijski tenisač Dominic Thiem se veseli prvega naslova na ATP turnirjih. V finalu peščenega dogodka v Nici je s 6-7(8), 7-5, 7-6(2) premagal Leonarda Mayerja iz Argentine.

2 uri in 28 minut sta se borila v finalu Thiem in Mayer. V kvalitetni predstavi treh nizov, v katerem smo videli le en brejk s strani Avstrijca, ni manjkalo dramatičnih trenutkov. Thiem je na poti do prvega kariernega naslova Argentincu ubranil vseh 6 brejk priložnosti.

Trenutno 42. igralec sveta Thiem je najprej premagal Estrello-Burgosa, nato napredoval v četrtfinale po predaji Kyrgiosa, za polfinale izločil prijatelja in branilca naslova Ernestsa Gulbisa, za finale pa šokiral še 2. nosilca Johna Isnerja. 

Dominic Thiem je četrti tenisač v letošnji sezoni, ki je prvič okusil slast dviga lovorike. Pridružil se je Jiriju Veselyu, Estrelli-Burgosu in Jacku Socku. Je osmi tenisač rojen v devetdesetih, ki ima v žepu naslov iz ATP turnirjev. Lani je prvič igral v finalu v domačem Kitzbühlu.

28-letni Leonardo Mayer je bil lani dvakrat v finalu, slavil je v Hamburgu, malo pred tem pa mu je lovoriko v Vina del Maru speljal Fognini. 

 


Open de Nice Côte d’Azur
Kategorija: ATP 250
Kraj: Nica, Francija
Datum: 17.05.2015-23.05.2015
Žreb: S-28 D-16
Podlaga: pesek
Nagradni sklad: € 439,405
http://www.opennicecotedazur.com/


Finale:

Dominic Thiem (Austria) beat 4-Leonardo Mayer (Argentina) 6-7(8) 7-5 7-6(2)                

  

pripravil: L.S.

foto: Facebook


 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete