Ricardas Berankis tokrat previsoka ovira za Grego Žemljo!

17.04.2016
GVANGŽU, JUŽNA KOREJA - Slovenski tenisač Grega Žemlja ni uspel z odliko dokončati nastopov na ATP Challengerju v Gvangžuju!

29-letni Grega Žemlja (189. na ATP) bo moral še nekaj časa počakati na novo lovoriko s turnirjev ATP Challenger. V finalu Gvangžuja je bil 1. nosilec Ricardas Berankis (80. na ATP ) premočan nasprotnik v finalu in je gladko slavil v 2 nizih s 6-3, 6-2!

Slovencu v zadnjem času ne steče 2. servis in zato je v glavnem točke poskušal dobiti že na svoj 1. servis, a se to ni obneslo. Litovec je v 1. nizu naredil dva brejka, enega več od Žemlje, ki je izkoristil 1 od 2 brejk priložnosti. Berankis v 2. nizu ni dosegel nobenega asa, a bil tudi brez dvojne napake pri servisu, Grega jih je ob 2 asih naredil kar 5. Ostal je brez priložnosti za brejk in znova je 2 x izgubil svoj servis. Vse skupaj je trajalo 1 uro in 21 minut!

Grega Žemlja s trenerjem Žigo Janškovcem po finalu Gvangžuja.

Grega Žemlja s trenerjem Žigo Janškovcem po finalu Gvangžuja.

Žemlja tako ostaja pri 6 lovorikah na ATP Challengerjih, zadnjo je osvojil leta 2013 v Portorožu. 25-letni Ricardas je prvič v petih dvobojih premagal Slovenca, z zmago pa se je povzpel na 62. mesto ATP lestvice, kar je najvišje v njegovi karieri. Tudi Grega je pridobil lepo število mest z uvrstitvijo v finale, a za las zaostal za Blažem Rolo, ki še ostaja vodilni Slovenec. Žemlja se bo odpravil na Kitajsko, kjer ga naslednji teden že čaka ATP Challenger v Nanjingu. V 1. krogu mu bo nasproti stal 28-letni Ukrajinec Denis Molčanov (224. na ATP), to bo njun prvi medsebojni dvoboj!

Grega Žemlja je osvojil 55 ATP točk in si priigral 4.240$ denarne nagrade!

 

Gwangju Open Challenger
Kraj: Gvangžu (KOR)
Datum: 09.04.2016 - 17.04.2016
Kategorija: ATP Challenger
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $50,000


Finale:

1-Ricardas Berankis (Lituania) beat 6-Grega Zemlja (Slovenia) 6-3 6-

 

pripravil: Marjan B.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete