Odlično: Grega Žemlja v finalu Gvangžuja!

16.04.2016
GVANGŽU, JUŽNA KOREJA - Slovenski tenisač Grega Žemlja razveseljuje na ATP Challengerju v Južni Koreji. Uvrstil se je v veliki finale in bo poskušal dvigniti prvo lovoriko na omenjenih turnirjih po skoraj treh letih.

29-letni Grega Žemlja (189. na ATP) je na Challengerjih zadnjič slavil leta 2013, finale pa je nazadnje videl lani v Las Vegasu. Na 50,000 USD vrednem dogodku v Gvangžuju ima priložnost, da se spet okiti z lovoriko potem, ko je s še eno odlično predstavo v polfinalu rutinsko pospravil z. nosilcem Tatsuma Itom.

Žemlja je v boju za finale kot 6. nosilec s 6-4, 6-3 izločil 114. igralca sveta iz Japonske! Bravo Grega!

Kranjčan ima v lasti 6 kariernih naslovov na Challengerjih, lani pa je po vrnitvi zaradi bolezni dvakrat dobil turnir serije Futures. Letošnja sezona se ni začela po načrtih, vztrajnost in znanje, ki ga poseduje kot najvišje uvrščeni Slovenec na ATP lestvici, pa sta dovolj velik razlog, da se spet zavihti na položaje, ko bo neposredni udeleženec Grand Slamov. 

Japonec Ito je v obeh nizih izkoristil edini brejk priložnosti, a to je bilo veliko premalo. Žemlja je v 1. nizu dvakrat odvzel začetni udarec, v drugem pa kar trikrat, kontroliral potek tekme in je bil boljši v vseh elementih igre. Dvoboj je trajal 1 uro in 19 minut.

V finalu ga čaka pravi preizkus, dvoboj s 1. nosilcem Ričardasom Berankisom, 80. igralcem sveta, ki je dobesedno pometel z nasprotniki do finala. 25-letni Litvanec je je stalna stranka Žemlje, naš teniški as je namreč dobil vse štiri medsebojne tekme, trikrat v pokalu Davis in enkrat na Challengerju. Prav zato bo Berankis še kako lačen maščevanja, Grega pa naslova, ki ga že dolgo ni osvojil. Zmaga v finalu Žemlji prinaša tudi status prvega slovenskega tenisača, saj se po današnjih 55 osvojenih točkah nahaja le še mesto za prijateljem Blažem Rolo. Ob tem je zaslužil tudi 4,240 USD, toda naslov lahko vse skupaj skoraj podvoji.

Srečno Grega v finalu!

 

Gwangju Open Challenger
Kraj: Gvangžu (KOR)
Datum: 09.04.2016 - 17.04.2016
Kategorija: ATP Challenger
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $50,000


Polfinale:

6-Grega Zemlja (Slovenia) beat 2-Tatsuma Ito (Japan) 6-4 6-3

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete