NAPOVED: Halepova kljub družinski tragediji na pragu nove turnirske zmage

22.03.2015
INDIAN WELLS, KALIFORNIJA - Nekdanja številka ena svetovnega tenisa Jelena Janković se bo v finalu uvodnega turnirja serije Premier Mandatory pomerila s tretjo nosilko Simono Halep.

Simona Halep je v finale prvega od prestižne četverice turnirjev, ki po točkah in denarnih nagradah zaostajajo samo za Grand Slami, napredovala po predaji Serene Williams. Pred tem je Romunka izločila Dario Gavrilovo, Varvaro Lepčenko, Karolino Pliškovo in Carlo Suarez-Navarro.

V finalu bo tretji igralki sveta načrte poskušala prekrižati nekdanja zmagovalka turnirja (2010) Jelena Janković, ki je bila najprej boljša od Lauren Davis, v nadaljevanju turnirja pa so ji morale premoč priznati še Madison Keys, Belinda Benčić, Lesia Tsurenko in nazadnje še Sabine Lisicki.

Halepova je z uvrstitvijo v finale dosegla najboljši rezultat v Kaliforniji, kjer bo napadala prvi turnir serije Premier Mandatory. Lani je zaigrala v finalu Madrida, kjer je bila po treh nizih od nje boljša Marija Šarapova. Romunka je v karieri osvojila deset turnirskih lovorik (10-6). Zmaga v Indian Wellsu bi bila po uspehu na turnirju WTA Tournament of Champions (2013) največja v njeni karieri, s tem pa bi na lestvici znižala zaostanek za drugouvrščeno Rusinjo.

Jankovićeva je nekdanja zmagovalka Indian Wellsa (2010), ki je na tem nivoju tekmovanja nazadnje zaigrala pred dvema letoma v Pekingu, kjer jo je z igrišča odpihnila Serena Williams. Srbkinja se lahko pohvali z dvema zmagama na turnirjih Premier Mandatory, obenem pa je še trikrat zaigrala v finalu. Nekdanja števila ena bo lovila 14. lovoriko (13-19) in prvo po aprilu leta 2014. Jankovićeva v finalih ni najbolj prepričljiva, saj jih je od 18 na trdi podlagi dobila le pet (5-13).

H2H (3-1) Halep Janković
trda 1 1
pesek 2 0
trava 0 0


Medsebojno razmerje zmag in porazov znaša 3-1 korist Romunke, ki je zadnjo zmago zabeležila lani na OP Avstralije. Srbkinja je tretjo igralko sveta premagala pred petimi leti na OP ZDA.

Halepova je nazadnje nastopila v Dubaju, kjer je v finalu ugnala Pliškovo in osvojila jubilejno deseto zmago na WTA turnirjih. Jankovićeva, ki je v Dubaju izpadla v drugem krogu, je nato zaigrala še v Dohi, kjer je bila prav tako v drugem krogu zanjo usodna Petra Kvitova.

Zmagovalka bo prejela 1000 točk in 900.400 ameriških dolarjev, poraženka pa 650 točk in 439.420 zelencev.


Tako Srbkinja kot Romunka se potegujeta za največji naslov v njuni karierah. Medtem ko bi Halepova zmagala prvič, pa bi Jankovićeva izenačila rezultat iz Indian Wellsa (2010) in Pekinga (2008).

BNP Paribas Open
Kategorija: WTA Premier Mandatory
Datum: 12.03.2014 - 22.03.2014
Žreb: S-96 D-32
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $5,946,740
http://www.bnpparibasopen.com/


Finale ob 19.00:

3-Simona Halep (Romania) - 18-Jelena Jankovic (Serbia)

 

pripravil: Ž. J.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete