Simona Halep igra, kljub samomoru bratranca!

16.03.2015
Trenutno 3. igralka sveta Romunka Simona Halep, se je odločila za igranje na WTA turnirju v Indian Wellsu, kljub smrti v širši družini!

INDIAN WELLS, ZDA - Najboljša romunska tenisačica 23-letna Simona Halep je pred začetkom WTA Mandatory turnirja v Indian Wellsu izvedela za smrt bratranca, 29-letnega Nicico Arghirja. Po poročanju romunskih medijev je Nicica zabredel v globoke dolgove zaradi odvisnosti od iger na srečo. Očitno ni videl druge rešitve in je storil samomor. Obesil se je na svojem domu, kjer ga je našel stric, ki je obvestil policijo!

Ob tragični novici se je Simona najprej hotela vrniti v domovino, a se je na koncu odločila, da bo vseeno raje igrala na turnirju. Z zmago nad Američanko Varvaro Lepšenko, se je medtem že uvrstila v 4. krog!

Simona: "To je boleča situacija tako zame kot za celo družino. Odločila sem se, da bom igrala, ker je imel Nicica rad tenis. Veliko let je tudi sam igral tenis. Mislim. da bom z igro lažje prebolela izgubo. Težko mi je govoriti o tem, a ta turnir bom posvetila njemu. Bil je talentiran igralec. O podrobnostih ne bi rada govorila, vse skupaj je zelo boleče za družino, to je velika tragedija"!

Halepova ima namen živeti v Romuniji tudi po končani karieri, čeprav je kar nekaj znanih športnikov zapustilo domovino. Simona je zelo popularna športnica v Romuniji.

Simona: "Vsi me podpirajo in veliko Romunov pride na moje dvoboje po svetu. Romunija ni velika dežela in v tem trenutku nimamo veliko top igralcev v tenisu. Lahko rečem, da sem doma nekakšna zvezda. Kjerkoli  se pojavim, me vsi prepoznajo. Ni ravno lahko, a je prijetno. Moram uživati v teh trenutkih, ki so najboljši v mojem življenju, zato se jim resnično zahvaljujem za podporo in prihod na moje dvoboje"!

 

foto: images.google

pripravil: Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete