Halepova odgovarja na obtožbe legendarnega tenisača

09.04.2015
SOFIJA, BOLGARIJA - Simone Halep se je odzvala na besede rojaka Ilia Nastaseja, ki je ostro kritiziral njeno odločitev, da ne bo zaigrala proti reprezentanci Kanade na prihajajočem obračunu turnirja Fed Cup.

Simona Halep se je po zmagi v Indian Wellsu, največji v njeni karieri, in polfinalnem nastopu v Miamiju odločila, da ne bo nastopila na srečanju za preboj med 1. svetovno skupino pokala Fed med Romunijo in Kanado.

Tretja igralka sveta se bo namesto v Montreal odpravila v Stuttgart, kjer bo nabirala točke na turnirju serije Premier. Odločitev je natelela na buren odziv legendarnega Ilie Nastaseja, ki je rojakinjo posredno obtožil, da so v ozadju njene odločitve skriti razlogi. Halepova se ni pustila sprovocirati in legendi romunskega tenisa poslala jasno sporočilo.

''Prvič, meni se zdi, da Romunijo zastopam na vsakem turnirju. Drugič, kadar lahko, vedno igram v pokalu Fed, odločena, da igram dobro. Lani sem tvegala in zaigrala poškodovana. Vedno sem na voljo. Letošnji koledar turnirjev mi onemogoča, da bi sodelovala v pokalu Fed. Če bi srečanje potekalo v okolici Stuttgarta, bi se z velikim veseljem pridružila ekipi. Po dolgem bivanju v Severni Ameriki bi morala nazaj v Romunijo, nato v Kanado in nazaj v Nemčijo, kar bi me preveč izmučilo,'' je povedala simpatična 23-letnica, ki na tiskovni konferenci po zmagi v Indian Wellsu ni mogla dvigniti pokala, pa čeprav je prej samozavestno napovedala, da ima še vedno dovolj moči.

Ilie Nastase je nekdanji prvi igralec sveta, ki je v karieri osvojil 58 turnirjev, vključno z dvema Grand Slamoma in štirimi zaključnimi Mastersi.


''Vsak ima pravico do svojega mnenja, vendar ponavljam, vsak dan igram za Romunijo, ne samo v pokalu Fed. Upam, da bodo dekleta zmagala brez mene. Držim pesti,'' je dodala Romunka.

Halepova pa ni edina, ki je zaradi velikega števila obračunov v ZDA odpovedala udeležbo na reprezentančni akciji. Španska izbrana vrsta ne bo mogla računati na Carlo Suárez Navarro, finalistko Miamija, ki po dobrih nastopih onkraj Atlantika potrebuje nekaj dni, da napolni izpraznjene baterije.


pripravil: Ž. J.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete