Simona Halep: "Rada imam Rogerja Federerja, a on ni moj idol"!

01.12.2013
22-letna romunska teniška igralka Simona Halep je razkrila kdo je bil njen teniški idol v mlajših letih!

Za Romunko je najboljša sezona v karieri, saj je osvojila 6 turnirjev serije WTA in prišla do 11. mesta na svetu. Ob koncu sezone je prejela nagarado kot igralka, ki je najbolj napredovala v letu 2013, ki ga je začela kot 47. igralka sveta. V dvoboju proti Rusinji Mariji Kirilenko na OP ZDA, je po njenem mnenju pokazala najboljši tenis v dosedanji karieri!

"Najbolje sem odigrala proti Mariji Kirilenko v 3. krogu letošnjega OP ZDA. Res sem igrala dobro v tem dvoboju. Diktirala sem tempo, agresivno udarjala vsako žogico in na koncu izgubila le 1 igro. Zame je bila to zelo pomembna zmaga, saj sem prvič prišla do 4. kroga na grand slam turnirjih," je dejala Simona.

Romunka občuduje 17 x zmagovalca grand slam turnirjev Švicarja Rogerja Federerja, a on ni bil njen idol, ko je odraščala v tenisu, ampak Belgijka Justine Henin!

"Rada bi igrala proti Justine Henin. Sva podobne velikosti in všeč mi je bil njen agresiven stil igranja ter njeno odlično gibanje po igrišču. Poskušala sem kopirati nekaj njenih stvari in jih dodati k moji igri. Ona je bila moj idol, kakor tudi rojak Andrei Pavel. Všeč mi je tudi Roger Federer, a on ni moj idol," je zaključila Romunka!

 

foto: images.google

pripravil: Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete