Halepovi po lanskem razočaranju uspel veliki met

01.08.2016
MONTREAL, KANADA - Simona Halep je izkoristila bledo predstavo Madison Keys in si v finalu turnirja serije Premier 5 v Montrealu priigrala 14. zmago na WTA Touru.

Novopečena številka tri svetovnega tenisa Simona Halep je v finalu turnirja v Montrealu s pridom vnovčila z napakami prepredeno igro Madison Keys in se z izidom 7:6(2), 6:3 dokopala do pete zmage na turnirjih serije WTA Premier.

Gledalci na osrednjem igrišču kompleksa Uniprix Stadium so bili v prvem nizu priča kar osmim odvzemom začetnega udarca, preden se je uvodno dejanje prevesilo v podaljšano igro, ki jo je prepričljivo dobila Halepova (7-2). Romunka je v drugi igri drugega niza nasprotnici še enkrat odvzela servis in z zanesljivo predstavo na svoj začetni udarec dvoboj odločila v svojo korist.

Halepova se je veselila tretje lovorike v sezoni (3-0) in 14. v karieri (14-8). Zmaga v Kanadi je bila še posebej sladka, potem ko je lani v odločilnem nizu zaradi poškodbe noge morala predati dvoboj proti kasnejši zmagovalki Belindi Bencic.

''To mi veliko pomeni. Lahko rečem, da imam slabe spomine na lanski finale, zato sem zelo vesela, da mi je uspelo. Nisem igrala najboljšega tenisa, ker ga nisem mogla. Madison udarja zelo močno. Kot vsi veste, ne morem udariti močneje od nje, ker je zelo močna. Glede na mojo višino in telo to ni mogoče. Poskusila sem jo spraviti v tek. Mislim, da mi je uspelo. Težko sem dosegala winnerje, ker je bila žoga tako močna. Utrujena sem,'' je povedala Halepova, ki se je povzpela na tretje mesto računalniške lestvice WTA.

Romunka je po predaji v lanskem finalu prišla do prve zmage v Kanadi.

Romunka je po predaji v lanskem finalu prišla do prve zmage v Kanadi.

Halepova je nadvse uspešen teden nagradila še z uvrstitvijo v finale turnirja dvojic, kjer sta morali z Monico Niculescu priznati premoč ruski navezi. Čeprav je Romunka v odlični formi, pa se je zaradi strahu pred virusom Ziko že pred časom odločila, da ne bo zaigrala na olimpijskih igrah v Riu.

Halepova je na dvoboju z Američanko dvakrat servirala za prvi niz, vendar se je 'naslednica' Serene Williams uspela ubraniti in izsilila podaljšano igro. Keysova je naredila preveč neizsiljenih napak in se v uvodnem delu drugega niza takoj znašla v zaostanku, ki ga do konca ni več uspela izničiti. Halepova si je priigrala prvo turnirsko zmago na trdi podlagi po Indian Wellsu leta 2015.

''Rada sem v Montrealu. Počutim se kot v Evropi. Ob toliko Romunih se počutim kot doma. Vzdušje je bilo izjemno. Človek, ki naju je napovedal, je povedal dve besedi v romunščini, kar me je zelo motiviralo. Rekla sem si, da moram zmagati,'' je dejala Halepova.

Keysova se je kljub porazu zavihtela na deveto mesto lestvice in se med najboljšimi desetimi igralkami sveta pridružila sestrama Williams. ''Samo ena oseba se bo od turnirja poslovila povsem zadovoljna. Ne bom rekla, da je za mano slab teden, ker sem izgubila en obračun. Mislim, da sem igrala dobra. Želim si, da bi se izteklo drugače. Upoštevala bom pozitivne reči in gremo naprej,'' je povedala 21-letnica.Rogers Cup
Kategorija: WTA Premier 5
Kraj: Montreal, Kanada
Datum: 25.07.2016 - 31.07.2016
Žreb: S-56, D-24
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $ 2,413,663
http://www.couperogers.com/en/


Finale:

5-Simona Halep (Romania) beat 10-Madison Keys (U.S.) 7-6(2) 6-3

 

pripravil: Ž. J.

foto: Zimbio.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete