Hercogova čez 1. krog WTA turnirja v Katowicah

06.04.2015
KATOWICE, POLJSKA - Polona Hercog je opravila s prvo tekmico na uvodnem obračunu WTA turnirja v Katowicah.

Najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog je v 1. krogu 250,000 USD vrednega WTA turnirja v Katowicah po treh nizih premagala številko dve japonskega tenisa Misaki Doi.

24-letna Hercogova je v dveh urahigre s 6-0, 3-6 in 6-2 počistila s tekmico v uvodnem krogu in se prebila v nadaljevanje turnirja, na katerem je 1. nosilka domačinka Agnieszka Radwanska.

Štajerka ki je na WTA lestvici na 65. mestu, bi lahko s sprehodom odpravila Doijevo, a je zapravia 6-0 in 3-1. Levoroka Japonka nikakor ni bila za odpis, saj gre za neugodno tenisačico, ki je v preteklosti tudi presenečala, še posebej na trdi podlagi, kakršna je tudi v dvorani v Katowicah. Po drugi strani pa je stalna stranka Polone. Naša tenisačica jo je vselej gladko premagala, tako na mladinskem Wimbledonu 2008, kot dve leti kasneje na OP Francije v 1. krogu. Ja, zdelo se je, da bo to lahka naloga, na koncu pa je morala Hercogova tro delati za zmago.

  • Polona Hercog je v zadnjih desetih dvobojih z levičarkami zmagala trikrat
  • Misaki Doi ne pozna zmage že vse od začetka februarja in turnirja v Pattayi


Osem iger zapored je na začetku dobila slovenska teniška reprezentantka. Pričakovati je bilo ekspresno zmago, a se je 23-letna Japonka prebudila in podaljšala obračun. Mariborčanka je imela tudi nekaj žogic za dvojni brejk v drugem delu, lahko bi ušla celo na 4-1, namesto tega pa je tekmica ujela priključek in osvojila niz. Na srečo to Polone ni zmedlo. Odločilni niz je začela z brejkom, prednost še povečala, kratek stak pa je prišel le še v zakljčku, pri servisu za zmago (5-1). Izgubljen začetni udarec ni bl usoden, saj je v naslednji igri z osmim brejkom na srečanju dokončno zapečatila usodo nasprotnice iz Tokia.

V 2. krogu se bo Polona pomerila z zmagovalko dvoboja med 2. nosilko Alize Cornet iz Francije in Nizozemko Kiki Bertens.

Zmaga v 1. krogu Katowic prinaša 30 točk in 3,310 USD (bruto).

 

Katowice Open
Datum: 06.04.2015 - 12.04.2015
Kategorija: WTA International
Nagradni sklad: $250,000
Podlaga: Trda (dvorana)
http://katowiceopen.com/pl


1. krog:

Polona Hercog (Slovenia) beat Misaki Doi (Japan) 6-0 3-6 6-2

 

pripravil: L.S.

foto: zimbio.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete