Hercogova po izenačenem dvoboju žal izgubila proti 6. nosilki!!

14.08.2013
V izjemno izenačenem dvoboju, se je Polona popolnoma enakovredno zoperstavila favorizirani Italijanki Sari Errani. Erranijeva je v zadnjem odločilnem nizu vendarle uspela streti odpor danes izvrstne Polone Hercog, ki je vseeno z nastopi v Cincinnatiju lahko več kot zadovoljna, saj je pred zaključnim grand slamom sezone pokazala, da se lahko tudi na trdi podlagi kosa z najboljšimi!

22-letna Polona Hercog, trenutno 102. igralka sveta, je danes sporočila, da je končala sodelovanje s švedskim trenerjem Mattiasom Arvidssonom in se sporazumela, da bo njen vodja sedaj nekdanji slovenski tenisač Andrej Kraševec. Skupaj sta bila že na dveh prejšnjih turnirjih in se odlično ujela, do super rezultata pa sta prišla tudi na WTA Premier turnirju v Cincinnatiju, ki ima nagradni sklad skoraj 2,4 milijona USD.

Po izjemni zmagi v uvodnem krogu proti 19. igralki sveta Dominiki Cibulkovi, je Štajerka tudi danes grenila 'življenje' 5. igralki sveta Sari Errani. 26-letna Italijanka, ki je pred leti osvojila tudi portoroški WTA turnir, je uspela streti Hercogovo šele v samem zaključku 3. niza s 6-4, 5-7 in 6-4 ter dobiti tudi njun tretji medsebojni dvoboj.

Erranijevi je sicer že v uvodni igri uspel brejk, Polona pa se ni predala, tako da je v 6. igri prvega niza Italijanki uspela odvzeti začetni udarec in izid poravnati na 3-3. Erranijevi pa je v 9. igri prvega niza uspel še en brejk, v naslednji igri pa je Italijanka le še suvereno odserivirala na svoj začetni udarec in prvi niz dobila s 6-4. 

V drugem nizu se je na začetku hitro ponovila zgodba iz prvega, Erranijevi je uspel hiter brejk, Polona pa ga je uspela hitro nevtralizirati. Tokrat je bila v zaključku niza boljša Mariborčanka, ki je ohranila mirnejše živce, ter drugi set uspela dobiti s 7-5.

O zmagovalki dvoboja je tako odločal tretji niz. Na začetku odločilnega niza je Italijanka ponovno pobegnila na brejk prednosti, naša šampionka pa se ponovno ni dala in izid izenačila na 4-4. Italijanka pa je že v naslednji igri ponovno v najbolj neugodnem trenutku odvzela servis Hercogovi, nato pa še uspela zadržati svoj začetni udarec za tesno zmago po skoraj dveh urah in pol. 

O izjemni izenačenosti dvoboja priča tudi podatek o osvojenih točkah. Erranijeva je dobila le eno več.

Zmagovalka Sara Errani je osvojila 125 točk, medtem ko je Polona Hercog osvojila le 25 točk manj (30+70). Žal ji danes ni uspelo priti do skalpa 6. igralke sveta, kar bi bila njena največja zmaga. Do sedaj ji je v karieri uspelo izločiti 7. igralko s teniške lestvice WTA, lani v Charlestonu je to pozicijo zasedala Marion Bartoli.

 

Western & Southern Open - Cincinnati
Kategorija: WTA Premier
Datum: 11.08.2013 - 18.08.2013
Žreb: S-56 D-24
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $ 2,369,000
http://www.cincytennis.com/ 


2. krog:

6-Sara Errani (Italy) beat Q-Polona Hercog (Slovenia) 6-4 5-7 6-4

 

Pripravil: Izidor Kolar

foto: zimbio.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete