Polona ekspresno v tretji krog Quebeca!

12.09.2013
Očitno je Polona Hercog v zadnjem delu letošnje sezone ujela izjemno formo. V drugem krogu Quebeca je s 6-0 in 6-2 deklasirala Francozinjo Julio Coin.

Le dan po izjemni zmagi nad lansko zmagovalko Quebeca Kirsten Flipkens je Hercogova ponovno stopila na igrišče. Tokrat ji je bila nasproti izkušena Francozinja Julia Coin, ki pa proti slovenski šampionki ni imela nikakršnih možnosti za uspeh. 

Polona je ponovno v tekmo vstopila izjemno odločno. Mariborčanki je že v prvi igri v dvoboju uspel brejk, ki ga je nadgradila še z odvzemoma udarca v tretji in peti igri prvega niza, kar je pomenilo gladko zmago Polone v prvem nizu. Hercogova je ponovno izjemno servirala, nasprotnici je na svoj servis v prvem nizu dopustila le štiri točke, tako da francoska kvalifikantka ni uspela priti do priložnosti za odvzem servisa. 

Francozinja v nadaljevanju vendarle do prve igre

V drugem nizu je sledila podobna zgodba kot v prvem. Dominanca Hercogove se je nadaljevala, Poloni je ponovno v prvi igri uspel odvzem servisa, tako da je hitro povedla s 2-0. Francozinja je v tretji igri drugega niza vendarle uspela priti do svoje prve igre na tekmi, tako da je izid znižala na 2-1. A Polona je nadaljevala v svojem ritmu, dobila je naslednje tri igre in povedla s 5-1. Dvomov o zmagovalki dvoboja ni bilo več, Francozinja je še uspela dobiti eno servisno igro, izjemna Polona Hercog pa je v zadnji igri na srečanju nasprotnico ponovno pustila na ničli in tako zabeležila novo suvereno zmago.

Mariborčanka je z zmago že osvojila vsaj 3,100$ in 30 WTA točk. V naslednjem krogu jo čaka Američanka Christina McHale.

_____________________________________________________________________________________

Quebec City, Kanada
Ime: Challenge Bell
Datum: 09.09.2013 - 15.09.2013
Kategorija: WTA International
Nagradni sklad: $235,000
Podlaga: Trda (dvorana)
http://www.challengebell.com/


1. krog:

Polona Hercog (Slovenia) beat  Julia Coin (France) 6-0 6-2

_____________________________________________________________________________________

 

Pripravil: Izidor Kolar

foto:zimbio.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete