Hubert Hurkacz brez pompa do naslova v Delray Beachu

14.01.2021
DELRAY BEACH, ZDA - Zmagovalec ATP turnirja serije 250 v Delray Beachu je Poljak Hubert Hurkacz.

Poljak Hubert Hurkacz je orispel v Delray Beach brez kakršnegakoli pompa kot npr. ostali nosilci in domači tenisači, a se je zadnji smejal. V finalu je 23-letnik s 6-3, 6-3 premagal mladega, 20-letnega domačina Sebastana Kordo.

Hurkacz, 35. na ATP lestvici, je vpisal drugo turnirsko zmago v karieri po Winston-Salemu leta 2019. V celem tednu ni oddal niti niza, finale pa dobil po 68 minutah igre.

''Poskušal sem ostati zbran in agresiven, iskal sem vodstvo, da bi imel prednost in uspelo mi je'', je povedal Poljak. ''Korda je igral odlično, čaka ga fantastična kariera'', je dejal za tekmeca v finalu, ki je sploh prvič vihtel lopar za naslov. 

Korda je sicer povedel 3-1, je nato izgubil naslednjih pet iger, Poljak pa je s serijo nadaljeval tudi v drugem nizu in še dvakrat prišel do brejka. Obračun je zaključil z lobom in postal prvi Poljak z naslovom v Delray Beachu.

Sebastian Korda je mladinski zmagovalec OP Avstralije leta 2018 in sin češkega teniškega igralca Petra Korde, ki je dobil grand slam v deželi 'tam spodaj' točno 20 let pred zgornjim dosežkom Sebastiana.


Delray Beach Open by VITACOST.com
Kraj: Delray Beach (ZDA)
Kategorija: ATP 250
Datum: 07.01.2021 - 13.01.2021
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: 418,195 USD
http://www.yellowtennisball.com/

Finale:

4-Hubert Hurkacz (Poland) beat Sebastain Korda (U.S.) 6-3 6-3

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete