Isner v vseameriškem finalu Atlante boljši od Harrisona

31.07.2017
ATLANTA, ZDA - John Isner je četrtič zmagal na ATP turnirju v Atlanti. Letos je v finalu ugnal rojaka Ryana Harrisona.

Drugopostavljeni John Isner je še enkrat več slavil na ATP250 teniškem turnirju BB&T Atlanta Open. V finalu je v obeh nizih ubranil žogo za niz in na koncu zmagal s 7-6(6), 7-6(7). Premagal je rojaka in 4. nosilca Ryana Harrisona.

''To je bila izjemna bitka. Za vsako točko sem garal kot nor, a sem sedaj presrečen, da sem spet dvignil pokal v Atlanti. Ta turnir mi pomeni ogromno'', je povedal Isner, ki je tu zmagal že med leti 2013-2015. 

Kako dobro se počuti v nekdanjem olimpijskem mestu visokorasli Isner pove podatek, da je bil kar sedemkrat v finalu od osmih nastopov, kolikor se tudi odvija turnir. Prav vsakič je prišel najmanj do polfinala. To je 12. naslov na ATP turnirjih, od tega jih je Isner kar 10 dobil na domačih tleh. Od ponedeljka naprej bo 18. na ATP lestvici ter bo postal najboljši ameriški tenisač (prehitel Jacka Socka).

Na drugi strani se je Ryan Harrison moral zadovoljiti s statustom finalista. Lovil je drugo turnirsko zmago, prvič je slavil letos na domačem turnirju v Memphisu. Vseeno je bil zadovoljen, saj pred letošnjim letom sploh nikdar ni igral v finalu turnirjev serije ATP.

''Spet biti v finalu je super rezultat. Mislim, da lahko večkrat pridem v ta položaj ter se že veselim nasledjega tedna in turnirja'', je dejal Harrison.

Uvodni niz finala je bil brez brejkov, zato je odločala podaljšana igra. Je pa Harrisonu uspelo nekaj - vzel je servisno igro tekmecu za vodstvo 2-0 v 2. nizu. Isner namreč ni oddal kar 75 zaporednih servisnih iger, niz pa se je vlekel vse od travnatega turnirja v Newportu, ki se je končal pred enim tednom. No. John je vrnil z ribrejkom takoj v nalsednji igri, v podaljšku ubranil žogo za niz pri 6/7, sledile pa so tri zaporedne točke za slavje.


BB&T Atlanta Open
Kraj: Atlanta, ZDA
Datum: 24.07.2017 - 30.07.2017
Žreb: S-28 D-16
Kategorija: ATP 250
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $ 642,750
http://www.bbtatlantaopen.com/

Finale:

2-John Isner (U.S.) beat 4-Ryan Harrison (U.S.) 7-6(6) 7-6(7)

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete