Isner tretjič zapored nepremagljiv v Atlanti

03.08.2015
ATLANTA, ZDA - Američan John Isner je še tretje leto zapored osvojil turnir serije 250 v Atlanti, kjer je v finalu s 6:3, 6:3 premagal Ciprčana Marcosa Baghdatisa.

John Isner ob podpori domačega občinstva ni dopustil presenečenja in se zasluženo veselil desete turnirske zmage v karieri (10-9) in sedme na trdi podlagi (7-7)

Ameriški velikan je postal osmi aktivni tenisač na ATP Touru, ki se lahko pohvali s tremi ali več zmagami na enem prizorišču. Pred njim je to uspelo Rogerju Federerju, Rafaelu Nadalu, Novaku Đokoviću, Davidu Ferrerju, Milosu Raonicu, Keiju Nišikoriju in Lleytonu Hewittu, ki se skupaj ponašajo s 23. ''trojčki''.

Isner je za zmago nad nekdanjim finalistom OP Avstralije, ki mu je prinesla 106.565 ameriških dolarjev in 250 ATP točk, potreboval le dobro uro. Na poti do izida 6:3, 6:3 je izstrelil 13 asov, njegov nasprotnik pa si ni priigral niti ene brejk priložnosti. Američan je razmerje v medsebojnih dvobojih s Ciprčanom povišal na 6-0.

Baghdatis je zaigral v prvem finalu po letu 2011, v katerem je poskušal prekiniti turnirsko sušo, ki traja vse od januarja 2010. Ciprčan tako ostaja pri štirih lovorikah (4-8), poraz v Atlanti pa je delno pripisal poškodbi mišice.

''V tem tednu sem odigral pet obračunov. Dobra novica je, da ni nič resnega,'' je povedal Baghdatis, ki trpi za vnetjem tetive. ''Nisem igral svojega najboljšega tenisa, vendar sem zadovoljen z mentalnim pristopom, s katerim sem našel poti do zmag,'' je dodal 30-letnik.

''Počutil sem se zelo dobro, postajal sem vse močnejši,'' je povedal Isner in dodal, da je igrati proti poškodovanemu nasprotniku vedno kočljiva stvar. ''Moral sem ostati agresiven in napadati. Mislim, da mi je to večino časa tudi uspevalo,'' je povedal Isner.


BB & T Atlanta Open
Kategorija: ATP World Tour 250
Datum: 27.07.2015 - 02.08.2015
Žreb: S-28 D-16
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $ 585,870
http://atlanticstation.com/


Finale:

1-John Isner (USA) beat 5-Marcos Baghdatis (Cyprus) 6:3, 6:3

 

pripravil: Ž. J.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete