Teden kot iz sanj za nekoč velikega talenta. Ryan Harrison do prvenca v Memphisu

19.02.2017
MEMPHIS, ZDA - Američan Ryan Harrison je na domačem ATP turnirju v Memphisu prvič v karieri dvignil pokal zmagovalca.

24-letni Ryan Harrison je nekoč veljal za enega največjih talentov tenisa, a njegova kariera je bila kot tobogan, malo gor in malo dol. Toda minuli teden si bo Američan zapomnil za vse življenje. Postal je zmagovalec ATP turnirja v Memphisu in se prvič v karieri razveselil zmage na turneji.

Od kar je postal profesionalec (2008) je bil sedemkrat v polfinalu in vedno ostal praznih rok. Včeraj je naredil korak več, ko je izkoristil peto zaključno žogo proti rojaku Youngu in se prebil v finale (glej video spodaj). Na poti do zadnje tekme ni oddal niza, ni ga tudi danes. S 6-1, 6-4 je premagal Nikoloza Basilašvilija iz Gruzije.

Trenutno 62. igralec sveta Harrison bo jutri v TOP50, a treba je vedeti, da je bil kot najstnik že na 43. mestu ATP lestvice. Nikakor ni znal upravičiti talenta in lani je padel celo na 168. mesto. Ko je vse kazalo, da iz dobre moke ne bo kruha, je počasi prišel nazaj na mesta, ki so ga krasila v zgodnji karieri. Zmaga na Challengerju v Dallasu pred dvema tednoma, še posebej pa današnja, ga vračata na pot, ki mu je bila začrtana kot enemu najboljših mladincev sveta.

  • Po letu 2011 in Andyu Roddicku lovorika Memphisa ostaja v domačih rokah. Harrison je 14. ameriški zmagovalec turnirja Memphis Open.

Prvo turnirsko zmago v karieri je poskušal dobiti tudi Gruzijec Nikoloz Basilašvili. Dobro formo je nakazal že prejšnji teden v Sofiji, ko je klonil šele v polfinalu proti kasnejšemu zmagovalcu Dimitrovu. Tako kot Harrison v tem tednu ni oddal niza do finala, a na prvenec bo moral počakati na naslednjo priložnost. Memphis Open
Kategorija: ATP 250
Kraj: Memphis, ZDA
Datum: 13. 2. 2016 - 19. 2. 2016
Žreb: S-28 D-16
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: 642,750 $
http://memphisopen.com/

Finale:

Ryan Harrison (U.S.) beat Nikoloz Basilashvili (Georgia) 6-1 6-4

Polfinale:

Ryan Harrison (U.S.) beat Donald Young (U.S.) 6-4 6-4
Nikoloz Basilashvili (Georgia) beat Mikhail Kukushkin (Kazakhstan) 7-6(5) 6-1  

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete