Italijanka Jasmine Paolini v Portorožu do prvega kariernega naslova

20.09.2021
PORTOROŽ, SLOVENIJA - V Portorožu se je v nedeljo končal teniški turnir WTA Zavarovalnica Sava Portorož. Ženski turnir se je na Obalo vrnil po 11 letih, zmagovalka pa je postala Italijanka Jasmine Paolini. V finalu je z 2:0 v nizih premagala Američanko Alison Riske.

Dvoboj je bolje začela Američanka, ki je gradila točke s svojim izjemnih forehandom in povedla s 5:2. Nato pa se je prebudila tudi Paolinijevi. Za 87. igralko sveta je bil to prvi nastop v finalu turnirja WTA, gledalce na tribunah Tenis arene Portorož pa je navduševala predvsem s svojim bekendom. Kakovosten prvi niz se je končal po podaljšani igri, ki jo je s 7:4 dobila Italijanka. Paolinijeva je bila boljša tudi v nadaljevanju in dvoboj se je končal po uri in 44 minutah. Italijanka je dobila drugi niz s 6:2. Paolinijeva je tako postala druga italijanska zmagovalka portoroškega turnirja. Leta 2008 je bila najboljša Sara Errani.

“Z igro v finalu sem zelo zadovoljna. Dobro sem kontrolirala svojo moč pri udarcih, bila sem natančna. Veliko sem tudi menjala ritem igre. Ves čas pa sem bila zelo osredotočena, nisem si smela privoščiti napak. Vesela sem, da je bila danes na tribunah tudi moja družina. V Portorožu sem uživala, ampak ne samo zaradi današnje zmage. Klub je blizu hotela, blizu je tudi Italija. Ljudje so bili res prijazni. Vrnila sem bom tudi naslednje leto,” je bila presrečna Paolinijeva.

Riskejeva tako ostaja pri dveh turnirskih zmagah v karieri. V veliko pomoč na turnirju pa so ji bili tudi Slovenci. Njen sparing partner je bil celoten teden mladinec Jan Dimitrijevič, z analitičnimi podatki pa ji je pomagal Miha Mlakar: ”S portoroškim tednom sem zelo zadovoljna. Zgodilo se mi je nekaj lepih stvari. Jasmine je bila danes boljša, zato je njena zmaga zaslužena. Hvaležna sem vsem, ki so navijali zame in tistim, ki so delali na tem turnirju. Od prvega dne tukaj sem se počutila kot doma. Zame je bil ta teden po vseh poškodbah zelo pomemben in obljubim, da sem bom vrnila naslednje leto,” je dejala Riskejeva.


 

Zavarovalnica Sava Portorož
Kraj: Portorož (SLO)
Datum: 13.09.2021 - 19.09.2021
Kategorija: WTA 250
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: 235,238 USD
https://www.tenis-slovenija.si/

Finale

Jasmine Paolini (Italy) beat 3-Alison Riske (U.S.) 7-6(4) 6-2

 

 

vir: Tenis Slovenija

foto: SPORTIDA

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete