Slovenke ostale brez finala v Portorožu

19.09.2021
PORTOROŽ, SLOVENIJA - Na turnirju Zavarovalnica Sava Portorož je bil danes polfinalni dan. Med posameznicami je nastopila Kaja Juvan in izgubila proti Američanki Alison Riske. V polfinalu dvojic sta bili nato neuspešni še Tamara Zidanšek in Andreja Klepač.

Kaja Juvan je na treh dosedanjih tekmah pokazala izjemno igro, predvsem je izžarevala njena samozavest. Tokrat pa je bilo od samega začetka vidno, da ima težave s poškodbo in Američanka Alison Riske je dobila prvi niz s 6:0, tik pred koncem pa je Juvanova potrebovala tudi zdravniško pomoč. “Definitivno je za mano super teden. Malce sem žalostna, ker danes nisem mogla pokazati več. Trudila sem se ostati na igrišču, nisem želela predati dvoboja. Moja noga je precej utrujena od včeraj. Včeraj je bil res naporen dan. Danes sem dala vse od sebe, vseeno sem šla v tekmo samozavestno. Verjetno gre za manjšo nategnino. Takoj, ko se začne manjša poškodba in se težje giblješ, je težko igrati proti takšnim igralkam. Dvoboj je bil res naporen. Turnir ima sladko-kisel okus. Zelo sem zadovoljna s svojimi predstavami. Pokazala sem, da znam igrati, da se znam boriti. Zaključek pa ni bil tak, kot sem si želela. Želela sem si končne zmage. Očitno pa še nisem na takšni ravni in bomo delali naprej,” je dejala Juvanova, ki je v drugem nizu pokazala izjemen pogum in nepopustljivost. Kljub temu je tudi drugi niz dobila Američanka in se uvrstila v prvi finale po dveh letih: ”To bo najpomembnejši finalni nastop v karieri. Zadnjih 7 mesecev sem imela težave s poškodbami, zdaj pa se počasi vračam. Imam novega trenerja, res sem mu hvaležna za vso pomoč. Vzdušje je bilo izjemno. To dekleta res pogrešamo. Koronavirus je marsikaj spremenil. Proti Paolinijevi še nisem igrala. Čaka me naporna tekma, upam, da bom uživala v trenutku.”

Druga finalistka je torej Italijanka Jasmine Paolini in tudi za njo bo to najpomembnejši dvoboj v karieri. To bo namreč njen prvi finalni nastop. V polfinalu je premagala Kazahstanko Julijo Putinčevo. Finale posameznic se bo začel ob 17.uri, finale ženskih dvojic pa ob 14. uri in 30 minut.

Tam ne bomo videli slovenkega para Zidanšek/Klepač. Slovenki sta izgubili proti Rusinji Ani Kalinski in Slovakinji Terezi Mihalikovi. Rezultat je bil 6:4 in 7:6. “Na žalost se ni izšlo. Dali sva vse od sebe. Na koncu sva zaigrala veliko bolje, kot sva začeli. Tudi sreča pa je bila danes na drugi strani. Na turnirju nisem pokazala najboljšega tenisa. Odigrala sem solidno. Gremo po začrtani poti naprej,” je dejala Zidanškova, Klepačeva pa dodala: ”Malo nama je zmanjkalo. V obeh nizih je bilo nekaj nepotrebnih napak. Borili sva se do konca. Vzdušje je bilo izjemno. S Tamaro še rabiva nekaj časa, nekaj skupnih tekem. Tamara se še uči igrati dvojice, uživala sem z njo na igrišču.”


 

Zavarovalnica Sava Portorož
Kraj: Portorož (SLO)
Datum: 13.09.2021 - 19.09.2021
Kategorija: WTA 250
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: 235,238 USD
https://www.tenis-slovenija.si/

Polfinale:

3-Alison Riske (U.S.) beat Kaja Juvan (Slovenia) 6-0 6-4

 

 

vir: Tenis Slovenija

foto: SPORTIDA

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete