Sabalenka prva, ki ji je uspelo ubraniti naslov v Vuhanu

28.09.2019
VUHAN, KITAJSKA - Arina Sabalenka je še drugo leto zapored zmagovalka močnega WTA turnirja v Vuhanu.

Devetopostavljena Arina Sabalenka je ubranila lovoriko na turnirju v Vuhanu in je prva v zgodovini, ki ji je to uspelo. Belorusinja je v finalu po treh nizih s 6-3, 3-6 in 6-1 premagala Američanko Alison Riske.

V Vuhanu pripravljajo turnir serije WTA Premier od leta 2014, Sabalenka pa je prva, ki je ubranila naslov. Gre za dogodek z bogatim denarnim skladom, le ta je vreden več kot 2,8 milijona USD.

V Vuhanu je dvakrat dvignila pokal tudi Petra Kvitova, a ne zapored. ''Sploh ne morem verjeti, da mi je uspelo zmagati drugič zapored. Niti v sanjah si nisem tega predstavljala, enostavno sem presrečna'', je kar pokala od navdušenja beloruska teniška igralka, ki je Riskejevo letos še drugič ugnala po treh nizih. 

Številka 14 svetovnega tenisa je v odločilnem nizu pobegnila na 5-0, ni se soočila z brejk žogo in slavila na koncu po 1 uri in 54 minutah. Zaključila je z osemnajstim asom na tekmi. ''Servis je bil danes zelo pomemben, saj je Alison iz osnovne črte igrala zares odlično. Dober začetni udarec mi je zelo pomagal'', je povedala Sabalenka, 21-letnica doma iz Minska, njen trener pa je nekdanji tenisač Dmitrij Tursunov. 

Sabalenka, ki je lani na OP ZDA prišla do osmine finala, kar je tudi njen največji uspeh na Grand Slamih, je dobila drugi turnir letos, v karieri pa je zbrala štiri naslove. Zanimivo, da je letos na začetku sezone v Šenzenu prav tako premagala Riskejevo v finalu po treh nizih

29-letna Alsion Riske, 35. igralka sveta, ostaja pri dveh turnirskih zmagah, letos je dobila Hertogenbosch, ima pa še sedem finalnih porazov.


Wuhan Open
Datum: 23.09.2019 - 29.09.2019
Kategorija: WTA Premier
Nagradni sklad: $2,828,000
Podlaga: Trda
http://www.wuhanopen.org/

Finale:

9-Aryna Sabalenka (Belarus) beat Alison Riske (U.S.) 6-3 3-6 6-1

 

 

pripravil.L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete