Izjemen preobrat Gulbisa za slavje v St. Petersburgu!

23.09.2013
Latvijec Ernest Gulbis je zmagovalec turnirja v ruskem St. Petersburgu. Latvijec je po izjemnem preobratu v finalu ugnal Španca Guillerma Garcio-Lopeza s 3-6, 6-4 in 6-0.

Pa zaspanem začetku Gulbisa, je Garcia-Lopez v prvem nizu kar trikrat odvzel sevis Latvijcu in brez težav prišel do zmage v prvem nizu. Tudi v drugem nizu je Španec hitro pobegnil na vodstvo 4-1 in vse je kazalo da je finale odločeno. A takrat je na sceno stopil izjemno nepredvidljivi Latvijec. Gulbis je nanizal naslednjih 11 zaporednih iger, medtem osvojil drugi niz, v zadnjem pa je Španca ponižal s 6-0. 

"Počutim se odlično, zame je to drugi letošnji naslov in četrti naslov v karieri. Izjemno konstantno igram v finalih. Še nikoli v življenju nisem izgubil dvoboja za lovoriko, na to sem res ponosen" je po dvoboju dejal 25-letni Latvijec.

To je za Gulbisa druga ATP lovorika letos, za zmago v St. Petersburgu je Latvijec prejel 78,000€ in 250 ATP točk, medtem ko je njegov nasprotnik v finalu dobil 150 ATP točk in 41,100€. Gulbis tako izjemno hitro napreduje po ATP lestvici, napredoval je že na 27. mesto, močno se približuje najboljši karierni uvrstitvi, leta 2011 je zasedal 21. mesto.

"Uresničil sem svoj cilj. Sedaj bom v Melbournu igral kot postavljen igralec, kar je odlično. Razlog zakaj še ne spadam med najboljše igralce sveta je moja nekonstantnost. Vsi vedo, da lahko zelo dobro odigram na turnirjih, a potem ponavadi sledi padec. Če bom na velikih turnirjih igral konstantno, sem sigurno sposoben še močno napredovati po lestvici."

Tudi Španec Garcia-Lopez ima za sabo navkljub porazu v finalu zelo dober turnir: " Kljub porazu danes, sem skozi teden odigral nekaj izjemnega tenisa, tako da moram biti v celoti gledano zadovoljen. Čestital bi Ernestu, zaslužil si je današnji naslov."

____________________________________________________________________________________

 

St. Petersburg Open
Kategorija: ATP World Tour 250
Datum: 16.09.2013 - 22.09.2013
Žreb: S-32 D-16
Podlaga: Trda (dvorana)
Nagradni sklad: $ 455,775
http://www.spbopen.ru/eng/index.html


Finale:

6-Ernests Gulbis (Latvia) beat Guillermo Garcia-Lopez (Spain) 3-6 6-4 6-0           

____________________________________________________________________________________

foto: zimbio.com

pripravil: Izidor Kolar

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete