V finalu St. Petersburga se bosta udarila Gulbis in Garcia-Lopez!

21.09.2013
Oba finalista sta svoje delo v polfinalu opravila z odliko. Latvijec Ernest Gulbis je Poljaku Michalu Przysieznyu dopustil le 6 iger, medtem ko je Španec Guillermo Garcia-Lopez svoje delo opravil še bolje, Portugalcu Sousi je prepustil vsega dve igri.

Latvijec je letošnjo sezono začel na skromnem 138 mestu ATP lestvice. Z dobro in konstantno igro predvsem na trdi podlagi je Gulbis, napredoval do 36. mesta, po turnirju v St. Petersburgu, pa bo verjetno že član elitne trideseterice. Latvijec raste iz tekme v tekmo, dobro pripravljenost na trdi podlagi je pokazal že v Montrealu, kjer je med drugim izločil tudi Andya Murraya, izpadel pa je šele proti finalistu Milošu Raoniču.

A kasneje je kot že ničkolikokrat v karieri izjemno talentiranega Latvijca ponovno sledil padec, izgubil  je v prvem krogu Cincinnatija in v prvem krogu OP ZDA. Ponovno pa se je Gulbis dvignil v St. Petersburgu, na celotnem turnirju je do finala oddal le en niz, v jutrišnem finalu pa bo imel lepo priložnost da osvoji svoj drugi ATP turnir letos. 

Poljak Michal Przysiezny je padel s 6-3 in 6-3 po tekmi pa je Latvijec izrazil zadovoljstvo s svojimi predstavami v St. Petersburgu: "Zadovoljen sem s svojimi predstavami tukaj. Sem sem prišel zelo pozno, saj sem igral še v Davisovem pokalu, tako da moram priznati, da sem bil precej utrujen, ko sem prispel sem. Poizkušal sem hitro zmagovati tekme, saj sem želel prihraniti čemveč energije. Svojo igro sem dobro prilagodil tukajšni podlagi, igram malo bolj defenzivno. Videli bomo kako bo v jutrišnem finalu."

V finalu Latvijec sigurno ne bo imel lahkega dela, Španec Guillermo Garcia-Lopez je svojo moč demonstriral v polfinalu, ko je s 6-1 in 6-1 iz igrišča odpihnil Portugalca Joao Souso

"Navkljub lepemu rezultatu vseeno ni bilo vse tako preprosto. Na začetku sva odigrala kar nekaj zelo dolgih izmenjav. Srečo sem imel, da sem že zgodaj prišel do brejka, nato sem igral svojo igro, nasprotnik pa je storil veliko napak. Finale je vedno nekaj posebnega, Gulbis na tej podlagi igra zelo dobro, težko mu bo odvzeti servis, a upam, da mi bo uspelo" je pred jutrišnim finalom dejal 30-letni Španec. 

 

____________________________________________________________________________________

 

St. Petersburg Open
Kategorija: ATP World Tour 250
Datum: 16.09.2013 - 22.09.2013
Žreb: S-32 D-16
Podlaga: Trda (dvorana)
Nagradni sklad: $ 455,775
http://www.spbopen.ru/eng/index.html


Polfinale:

Guillermo Garcia-Lopez (Spain) beat Joao Sousa (Portugal) 6-1 6-1
6-Ernests Gulbis (Latvia) beat Michal Przysiezny (Poland) 6-3 6-3           

____________________________________________________________________________________

foto: zimbio.com

pripravil: Izidor Kolar

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete