Izjemna Dalila Jakupovič do enega največjih uspehov celo v slovenskem tenisu

20.06.2018
BIRMINGHAM, V.B. - Slovenska teniška igralka Dalila Jakupovič je vroča roba na WTA Touru. Na močnem, 1 milijon USD vrednem WTA turnirju na travi v Birminghamu je najmanj v četrtfinalu, kar je ena boljših slovenskih teniških uvrstitev celo v zgodovini.

27-letna Dalila Jakupovič (113. na WTA) uživa v tednu kariere. Na močnem WTA premier turnirju v Birminghamu, ki se odvija na zelenici, je Jeseničanka začela v kvalifikacijah, s peto zaporedno zmago pa je najmanj v četrtfinalu, kar je uspelo le redkim slovenskim tenisačicam na tako močnih turnirjih.

Jakupovičeva je v 2. krogu potrebovala le en niz in 40 minut, da se je uvrstila med osem najboljših. 20-letna Naomi Osaka, 18. igralka sveta, ji je stisnila roko, ko je zaostajala 3-6. BRAVO DALILA !

Dalila bo v ponedeljek prvič v karieri med TOP100 na WTA lestvici, trenutno je na 91. mestu, kar jo uvršča na drugo mesto med slovenskimi igralkami.

Slovenska teniška igralka je res v odlični formi, samozavestno igra na vseh podlagah in si lasti zmage nad vrhunskimi teniškimi igralkami. V Birminghamu nastopajo recimo Garbine Muguruza, Elina Svitolina, pa Karolina Pliškova, a je ta že zletela iz žreba, premagala jo je Magdalena Rybarikova, ki se na travi odlično znajde. Prav Slovakinja bo njena naslednja tekmica, še ena izmed TOP20, saj je 19. na svetu. 29-letnica iz Bratislave je v karieri osvojila štiri turnirje serije WTA, tudi Birmingham leta 2009. Ja, od tega je že devet let.

Današnja nasprotnica Jakupovičeve, Naomi Osaka, je letos zmagala na enem največjih turnirjev sveta, Indian Wellsu, prejšnji teden pa izgubila v polfinalu proti kasnejši zmagovalki Bartyevi. Dovolj zgovorni podatki, koga je danes na kolena spravila Dalila. V odigranem nizu ji je dvakrat vzela servis na travi, res vrhunsko in čestitke vredno.

Četrtfinale je Jakupovičevi prinesel 125 točk za WTA lestvico in 24,880 USD, s takšnim tempom bo konec sezone zlahka podvojila bero osvojenega zneska denarnih nagrad v karieri.


Nature Valley Classic
Kraj: Birmingham (V.B.)
Datum: 16.06.2018 - 24.06.2018
Kategorija: WTA Premier
Podlaga: Trava
Nagradni sklad: $936.128
https://www.lta.org.uk/major-events/nature-valley-classic/#

2. krog:

q-Dalila Jakupovic (Slovenia) beat Naomi Osaka (Japan) 6-3 Retired

 

pripravil: L.s.

foto: facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete