Izjemni Blaž Kavčič do 14. naslova na ATP Challengerjih!

04.09.2016
Slovenski tenisač Blaž Kavčič se veseli novega uspeha na turnirjih serije ATP Challenger!

BANGKOK, TAJSKA - 29-letni Blaž Kavčič (330. na ATP) je na ATP Challengerju odpravil še 1. nosilca. Nasproti mu je stal 31-letni Japonec Go Soeda (147. na ATP), ki pa je imel nekaj težav in ni mogel parirati razpoloženemu Slovencu. Slednji je povedel s 6-0, 1-0, nato je Japonec predal. Vse skupaj je trajalo le 35 minut! ČESTITKE!!!

Blaž je tako že osmo sezono zapored osvojil najmanj 1 ATP Challenger in je daleč najboljši slovenski tenisač v zgodovini turneje ATP Challenger! Sedaj je pri številki 14! Naslov mu je prinesel 80 ATP točk in 7.200$ denarne nagrade! V Bangkoku je slavil tudi leta 2013.

Blaž Kavčič: "Lepo se je vrniti na zmagovalno pot in osvojiti 14. ATP Challenger v karieri. Še lepše je, da sem zdrav in lahko igram tenis 100%. Komaj čakam na naslednje turnirje"!

"Na začetku sem bil malo izgubljen na igrišču kar je logično po tako dolgi odsotnosti. Tekmovalna forma se mi je sicer hitro dvigovala in v Kanadi sem začel že igrati dobro. Premagal sem tudi nekaj kvalitetnih igralcev, kar mi je vrnilo potrebno samozavest. Še malce več časa sem potreboval za tekmovalno kondicijo, saj npr. finala ATP Challengerja v Kanadi zaradi bolečin v nogi nisem mogel igrati sto odstotno. Ko so tekme daljše ali v težkih pogojih imam še vedno težave."

Dobro pripravljenost je potrdil v Bangkoku, kjer na poti do naslova ni oddal niti niza, serviral 32 asov, na celotnem turniju le 4 krat oddal igro na svoj servis in dobil kar 80% točk na svoj prvi servis: "Dobri nastopi v Bangkoku so rezultat trdega dela in dobrega treninga v zadnjih mesecih. Povratki so zmeraj težki tako s fizičnega kot psihološkega vidika, saj je potrebno biti potrpežljiv in vztrajen. V tem delu kariere moram predvsem veliko bolj paziti na svoje telo, bolj racionalno trenirati in tudi igrati. Vse to me sili v boljšo igro, kar je dobrodošlo. Zmaga na turnirju mi daje dodatno voljo in energijo za nadaljevanje. Zelo se veselim vsakega novega turnirja, na katerem lahko nastopam v polni pripravljenosti."

Žal se Blaž ne bo uspel udeležiti naslednjega srečanja Davis Cup, ko bo slovenska reprezentanca 16. septembra 2016 igrala dvoboj drugega kroga "Play off" za obstanek v 1. Evro-afriški skupini. Enako kot lansko leto, ko je zaradi poškodbe sploh prvič v karieri odpovedal nastop za reprezentanco, tudi tokrat razlog ostaja povezan z njegovim zdravstvenim stanjem: "Od kar so mi na obeh stopalih odstranili vkleščena živca, določenih delov obeh stopal ne čutim več in zato imam težave pri drsanju na peščeni podlagi. To je razlog, da v zadnjih letih praktično ne igram na pesku, razen tistih par tednov okrog Roland Garrosa, pa čeprav je ravno pesek moja najljubša podlaga in sem na njej beležil največje uspehe. V karieri sem vedno brez pomislekov dal prednost reprezentančnim tekmam, saj mi igranje za svojo državo na tekmah Davis Cup predstavlja posebno čast. Kakorkoli, glede na mojo trenutno situacijo, ker se ta dvoboj igra na pesku in povrhu še na tri dobljene nize, bom moral naslednji nastop proti Portugalski žal odpovedati.«

Posledica poškodb je tudi malce spremenjena miselnost in postavljanje ciljev: "Na igrišču se počutim dobro, fizično sem dobro pripravljen in ne čutim nobenih bolečin. To je v tem trenutku največ kar si lahko želim in to ostaja tudi glavni cilj za nadaljevanje sezone in kariere - ohranjati dobro pripravljenost in ostati potrpežljiv, rezultati so potem posledica." Blaž se po Bangkoku že danes odpravlja na Kitajsko, kjer bo odigral naslednja dva turnirja.

Naslednji teden se bo Blaž preselil na Kitajsko v Šanghaj, kjer bo ATP Challenger podobne kvalitete kot na Tajskem. Žreb mu je v 1. krogu namenil kvalifikanta, ki še ni znan! Na najnovejši ATP lestvici bo pridobil okoli 100 mest in se bo približal uvrstitvi med top200!

 

Bangkok Open 4
Kraj: Bangkok (TAJ)
Datum: 27.08.2016 - 04.09.2016
Kategorija: ATP Challenger
Nagradni sklad: $50,000
Podlaga: Trda


Finale:

Blaz Kavcic (Slovenia) beat 1-Go Soeda (Japan) 6-0 1-0 ret.

 

foto: Facebook

pripravil: Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete