Dudi Sela v deževnem finalu challengerja v Batmanu premagal Blaža Kavčiča

12.04.2015
Na teniškem ATP Challengerju v Batmanu, sta se v finalu pomerila 1. in 2. nosilec. Dvoboj se je zaradi naliva začel z zamudo, najboljši slovenski tenisač pa je spet prikazal izjemno borbenost, ki pa danes žal ni bila poplačana z zmago in naslovom.

BATMAN, TURČIJA - 28-letni Blaž Kavčič (85. na ATP) 30-letni Dudi Sela (112.) sta poskrbela za sanjski finale ATP chalengerja v Batmanu, ki se je igral za denarno pogačo 42,500 evrov. 

V tekmi polni preobratov ni manjkalo borbenosti, zanimivih situacij, prekinitev,...na koncu pa je lovoriko domov odnesel Izraelec. Sela je po 110 minutah zmagal s 6-7(5), 6-3, 6-3.

Blaž je slabo začel 1. niz, saj je imel izredno slab izkoristek servisa, Dudi pa je takoj pograbil priložnosti, ki so se mu ponudile. Rezultat tega je bilo visoko vodstvo Izraelca s 4-0. Nato je Slovenec prišel k sebi in osvojil naslednje 3 igre, Kavčič pa je z novim brejkom izenačil na 5-5 in stvar postavil na začetek! Niz se je odločal v podaljšani igri, kjer je Sela hitro prišel do prednosti s 4-2, a je ni obdržal do konca. Velik trud Ljubljančana je za priključek je bil poplačan, dobil je prvi del po tajbrejku.

Izguba niza ni zmedla izraelskega tenisača, ki je 2. niz znova začel z brejkom. Dudi je namreč brez izgubljene točke dobil 1. igro na svoj servis in v 2. povedel s 15:40. Sledila je prekinitev zaradi dežja. Sela je prišel v prednost, Blaž pa se je znova vrbil z ribrejkom. V nasprotju s prvim nizom Sela ni dovolil priključka in popeljal finale v odočilni niz.

30-letni Sela, ki je bil leta 2009 že na 29. mestu ATP lestvice, je v 3. nizu strl odpor Kavčiča. Trije brejki so bili več kot dovolj za naslov v Batmanu, že 17. v karieri. Izraelec je prvega osvojil že leta 2003, na ATP turneji pa je brez uspeha.

Prvi slovenski tenisač Blaž Kavčič ostaja pri 13. kariernih zmagah na chalengerjih in je najbolj trofejni tenisač v deželi na sončni strani Alp. Kljub porazu je lahko zadovoljen z nastopi v Turčiji, finale je odličen rezultat in dobra motivacija za nadaljevanje sezone. S Selo sta se pomerila prvič, a kaj kmalu bo imel Kavčič morda prložnost za maščevanje. Slovenska teniška reprezentanca namreč julija gostuje v Izraelu v okviru Davisovega pokala.

Finale je Blažu prineslo 48 točk in 3,600 evrov.

Takole je bilo danes zjutraj v Batmanu!

Takole je bilo danes zjutraj v Batmanu!

 

 

Batman Cup
ATP Challenger Batman (Turčija)
Datum: 06.04.2015 - 12.04 2015
Kategorija: ATP Challenger
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: €42.500


Finale:

2-Dudi Sela (Israel) beat 1-Blaz Kavcic (Slovenia) 6-7(5) 6-3 6-3

 

foto: Facebook

pripravil: Marjan B. in L.S.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete