Kavčič in Žemlja dvignila pokal za zmago v dvojicah v Sacramentu

12.10.2015
SACRAMENTO, ZDA - Grega Žemlja in Blaž Kavčič sta s skupnimi močmi prišla do fantastičnega rezultata - naslova v dvojicah na ATP Challengerju v Sacramentu,

Če Žemlji in Kavčiču v Sacramentu ni šlo vse po načrtih v posamični konkurenci, pa sta v igri dvojic prišla vse do konca in dvignila lovoriko. Najbolj trofejna slovenska tenisača sta zmagovalca dvojic na 100,000 USD vrednem Challengerju v ZDA potem, ko sta v finalu po super podaljšani igri (6-1, 3-6, 10-3) premagala znana Nemca, Dustina Browna in Daniela Brandsa. ČESTITKE FANTA!

29-letni Kranjčan Grega Žemlja in leto mlajši Ljubljančan Blaž Kavčič sta začetnika in tvorca slovenske teniške pravljice, sedaj pa sta prišla do prve skupne lovorike ter razveselila tudi kapetana slovenske reprezentance pred obračunom z Litvo, ki bo novembra odločal o obstanku v 1.evroafriški skupini.

Grega in Blaž sta bila nepostavljena dvojica, v velikem finalu pa sta prav tako premagala nepostavljeno nemško navezo Brown/Brands. Obračun za naslov sta končala po manj kot uri igre. Prva dva niza sta si bila nasprotujoča. Uvodni je gladko pripadel Slovencema, ki se nista soočila z brejk žogo, v drugem sta nemška tenisača vrnila z enako mero. O zmagovalcu je odločal super tajbrejk, kjer sta Žemlja in Kavčič oddala le 3 točke in suvereno slavila. 

Grega Žemlja je osvojil drugi naslov v dvojicah na turnirjih serije Challenger potem, ko je leta 2011 zmagal z rojakom Bedenetom pred domačimi gledalci v Ljubljani. Na računu ima še tri iz Futuresov, ki pa segajo že desetletje nazaj. Leta 2005 se je dvakrat veselil z rojakom Jarcom, še leto prej pa z Ošabnikom.

Tudi Kavčič ima enako statistko naslovov v dvojicah, le da partnerji prihajajo iz različnih dežel. Pred Sacramentom je na Challengerju dobil dvojice le še leta 2012 v Braziliji skupaj s Hrvatom Veičem, na Futuresih je dvignil pokal leta 2007 z Ocvirkom v Sloveniji in Pospisilom v BIH-u, leta 2005 pa z Jarcom v Tuniziji.

 

Sacramento Challenger
Kraj: Sacramento (ZDA)
Datum: 03.10.2015 - 11.10.2015
Kategorija: ATP Challenger
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $100,000


Finale(dvojice):

Blaz Kavcic/Grega Zemlja (Slovenia) beat Daniel Brands/Dustin Brown (Germany) 6-1 3-6 10-3

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete