Izjemno: Hercogova pometla z Zakopalovo v le 48 minutah!

15.07.2011
PALERMO, ITALIJA - V nori formi se nahaja naša najboljša teniška igralka Polona Hercog, ki je že frugi teden zapored najmanj v polfinalu turnirja serije WTA.

Komaj 20-letna teniška igralka iz Kamnice pri Mariboru z novim trenerjem igra kot prerojena. Polona Hercog se je namreč že drugi teden zapored uvrstila najmanj v polfinale največjih teniških turnirjev na svetu. Po veliki zmagi in prvencu v Bastadu, je danes prišla še v polfinale Palerma, ki se prav tako igra na peščeni podlagi za nagradni sklad 220,000 USD.

Današnja nasprotnica Klara Zakopalova je vroč siciljanski pesek zapustila močno poražena, saj ji je Lona prepustila le 2 igri in končala obračun v le 48 minutah. Bravo Polona, to je bilo maestralno.

Kakšna predstava prve slovenske teniške igralke v četrtfinalu na turnirju serije WTA international v Palermu(!).  Kot 7. nosilka turnirja in 37. igralka sveta je mesto višje uvrščeno tekmico in 4. nosilko Klaro Zakopalovo povsem osramotila. Čehinja je v obeh nizih dobila le uvodni igri (v drugem nizu z brejkom), nato pa je gospodarila na igrišču le še Štajerka, ki bo jutri igrala med štirimi najboljšimi, njena nasprotnica pa bo zmagovalka dvoboja med 1. nosilko in domačinko Flavio Pennetto in 6. nosilko Tsvetano Pironkovo.

Klara Zakopalova je izobesila belo zastavo po pičlih 48 minutah

Klara Zakopalova je izobesila belo zastavo po pičlih 48 minutah

Julij 2011 je definitivno najboljši mesec v karieri Hercogove, ki je v današnjem obračunu na koncu vknjižila kar dvakrat več točk kot tekmica (54-27). V prvem nizu je prišla do brejkov v 3., 5. in 7. igri, v drugem pa po oddanem servisu v uvodni igri nanizala šest iger zapored. Ja, 29-letna Pražanka 'ni imela za kruh' in potrdila, da je Polonina stalna stranka, saj je izgubila vseh pet medsebojnih dvobojev. Čehinjo se nekateri spomnite tudi po tem, da je leta 2005 dobila prvi turnir serije WTA v Portorožu, ki pa v letošnji sezoni zaradi pomanjkanja denarja žal ni več v koledarju ženske teniške turneje. Kakšna škoda, saj bi Polona lahko resno konkurirala za zmago na domačem turnirju, čeprav se je igral na trdi podlagi.

Za Polono je bila to 8. zmaga zapored in dokaz, da je postala zrela igralka, pripravljena na največje dosežke. S serijo zmag se ji je dvignila samozavest, po drugi strani pa se njene moči zavedajo tudi  nasprotnice. Se ji morda nasmiha drugi zaporedni naslov? Od tega je oddaljena le še za dva koraka. Dajmo Polona!

 

XXIV SNAI Open - Internazionali Femminili di Tennis di Palermo 2011
Palermo, ITA
Julij 12 - 18, 2010
Nagradni sklad: $220000
Podlaga: Pesek
Tip: WTA2. krog:

(7) Polona Hercog (SLO) d. (4) Klara Zakopalova (CZE) 61 61

 

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

 

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete