IZJEMNO: Velika premierna zmaga Polone Hercog na turnirjih serije WTA!

09.07.2011
BASTAD, ŠVEDSKA - Najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog se veseli prve turnirske zmage na WTA turnirjih!!! V velikem finalu Bastada je premagala domačinko Johanno Larsson (65. na WTA) s 6-4, 7-5.

Po šestih letih ima Slovenija spet zmagovalko na največjih teniških turnirjih sveta. 20-letna Polona Hercog (53. na WTA) , ki je že v najstniških letih obetala, da se bo razvila v vrhunsko tenisačico sveta, je 9. julija 2011 prišla do prvenca - prve turnirske zmage na turnirjih serije WTA.

220,000 USD vrednega turnirja v Bastadu na Švedskem, ki se igra na peščeni podlagi, se bo spominjala do konca življenja. ČESTITKE POLONA HERCOG!

Jasno, to je največji uspeh kariere za mlado igralko iz Kamnice pri Mariboru in prva zmaga slovenske tenisačice po Katarini Srebotnik, ki je leta 2005 prvo slavila v Aucklandu nato pa v Stockholmu. Švedska je tako srečen kraj za naše igralke tenisa. Polona je za naslov prejela ček v višini 37,000 USD na lestvici WTA pa bo vpisala 280 točk ter bo v ponedeljek prišla do karierne uvrstitve - pod 40. mesto.

Za obe današnji finalistki je bil to drugi finale v karieri. Dve leti starejša Skandinavka je prvič igrala v finalu lani na našem portoroškem turnirju, kjer je morala priznati premoč Ani Čakvetadze, Hercogova pa je lani v Acapulcu izgubila finale s slovito Venus Williams.

Osmopostavljena Polona je v današnjem finalu vseskozi narekovala tempo igri. V prvem nizu je bil dovolj en brejk, tudi v drugem pa je prednost enega odvzema držala vse do 10. igre, ko je sevirala za zmago. Tu se ji je 'zatresla roka' in domačinka se je vrnila v niz in dvoboj, a svojo psihično trdnost je Štajerka potrdila že v naslednji igri, ko je še s tretjim brejkom v dvoboju dokončno zatrla vse upe Švedinje in domačih gledalcev. Vse skupaj je potrdila v 12. igri na svoj servis in na koncu po 1 uri in 46 minutah osvojila 85 točk, 19 več od Larssonove. (sledi fotogalerija)

Polona Hercog je s Švedinjo igrala drugič, oba dvoboja pa je dobila v dveh tednih, saj sta se prvič srečali v 1. krogu Wimledona.

"Občutki so neverjetni. Mogoče bom kasneje dojela, kar mi je uspelo. Osvojiti prvi turnir je res neverjetno lep občutek," je bila seveda vesela Hercogova.

 

Collector Swedish Open Women 2011
Bastad, ŠVE
Julij 5 - 10, 2010
Nagradni sklad: $220000
Podlaga: Pesek
Tip: WTAFinale:

(8) Polona Hercog (SLO) d. Johanna Larsson (SWE) 64 75

 

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Video:

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete