Izjemno: Katalonski teniški turnir še osmič v roke peščenemu kralju Rafaelu Nadalu!

28.04.2013
BARCELONA, ŠPANIJA - Z eno besedo 'fantastično' lahko opišemo vrnitev Rafe Nadala po sedemmesčni odsotnosti zaradi poškodbe kolen. Na vseh turnirjih, na katerih je nastopil od februarja do danes, se je uvrstil najmanj v finale, večino od teh pa tudi dobil. Zadnji v vrsti je ATP500 turnir v Barceloni, za izjemnega Španca pa je to že 8. lovorika na tem dogodku.

Barcelona Open Banc Sabadell je še osmič vrokah Rafe Nadala v zadnjih devetih letih, treba pa je povedati, da leta 2010 26-letni Majorčan ni nastopil. Na Pisti central pozna le en poraz, iz leta 2004, ko ga je v 2. krogu premagal Corretja, od takrat naprej pa ni igralca, ki bi mu lahko pariral.

V letošnjem finalu je Nadal s 6-4, 6-3 še enkrat več ugnal rojaka Nicolasa Almagra. Ja, slednji ima s kraljem peska razmerje 0-10. Praktično je njegova stranka, čeprav je danes začel z udarci kot iz topa. Povedel je z dvema brejkoma prednosti (3-0), potem pa se je Rafa ogrel in ga stisnil v kot, kot pred tem že devetkrat. Po 1 uri in 32 minutah je zmagoslavno dvignil roke, niste preslišali, še osmič v karieri.

Rafael Nadal se je zasluženo poveselil 8. naslova v Barceloni

Rafael Nadal se je zasluženo poveselil 8. naslova v Barceloni

39. zaporedna zmaga je bila to za Nadala na ATP500 turnirju, od 82 odigrtov pa jih je osvojil kar 80. Z rojaki ima v finalih fascinantno razmerje 13-0. ''Izjemno sem vesel, da sem tu še enkrat dvignil lovoriko. Pomeni mi zelo veliko, še posebej po tako žalostnem koncu lanskega leta. Pogoji danes niso bili najboljši, še posebej v prvih šestih igrah, ko je kar lepo deževalo'', je povedal osemkratni zmagovalec, ki je letos osvojil že štiri turnirje.

Almagro je desetkrat nastopil v Barceloni in prvič igral v finalu. vsega skupaj ima v žepu 20 final, vse na pesku, dobil jih je 12. ''Počutim se 'okay'. Moj cilj je bil finale, na vsaki tekmi sem se boril do konca. Jasno, ko si tako blizu hočeš zmagati za vsako ceno, zato imam nekoliko grenkega priokusa, a ko pogledam vse skupaj, sem zadovoljen s tednom'', pa je povedal Nico.

 

Barcelona Open BancSabadell
Kategorija: ATP World Tour 500
Datum: 22.04.2013 - 28.04.2013
Žreb: S-56 D-24
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: € 1,708,875
http://www.barcelonaopenbancsabadell.com/


Finale:

2-Rafa Nadal (Spain) beat 4-Nicolas Almagro (Spain) 6-4 6-3

 

pripravil: L.S.

foto: zimbio.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete