Izvrstna Dalila Jakupovič za rojstni zmagala dvojice v Canberri, čaka jo tudi finale posameznic

24.03.2018
CANBERRA, AVSTRALIJA - Izvrstna slovenska tenisačica Dalila Jakupovič je zmagala v konkurenci dvojic v Canberri, jutri bo lovila tudi naslov med posameznicami.

Najprej ''vse najboljše Dalila'', ki danes praznuje rojstni dan, darilo pa si je na močnem, 60,000 USD vrednem TF turnirju v deželi 'tam spodaj' priigrala kar sama, z možnostjo, da se dokoplje do dvojne krone, saj je po zmagi v dvojicah tudi v finalu posamične konkurence.

27-letna Dalila Jakupovič je na peščenem turnirju v Canberri danes slavila zmago v konkurenci dvojic. V paru z domačinko Pricillo Hon sta bili 3. nosilki, v boju za naslov pa sta na kolena spravili 1. nosilki iz Japonske Miju Kato in Makoto Ninomijo. Slovenka in Avstralka sta bili boljši po super podaljšani igri s končnim izidom 6-4, 4-6 in 10-7. ČESTITKE DALILA IN PRISCILLA !

To je že deveti naslov v dvojicah za Jeseničanko, enega si lasti tudi s turnirja serije WTA, ko je lani v Carigradu pobrala lovoriko s Kišenokovo. Njena današnja partnerica jih ima na računu deset, vse je osvojila na ITF-jih.


Za še večji posladek bo Jakupovičeva igrala v nedeljo, ko bo lovila naslov tudi v posamični konkurenci. Kot 5. nosilka in 171. igralka sveta je v polfinalu s 6-2, 6-2 dobesedno deklasirala sedmopostavljeno Britanko Gabriello Taylor. 20-letna Otočanka, sicer 178. na WTA lestvici ni imela nikakršnih možnosti saj ji je Dalila vzela servisno igro kar šestkrat ter zmagala po samo 66 minutah.

V finalu bo njena nasprotnica nepostavljena 17-letna Avstralka Destanee Aiava (219. na WTA). Gre za taletnirano tenisačico, ki je lani osvojila dva turnirja serije ITF, oktobra je na istem kraju dobila tudi obračun proti Zidanškovi.

Jakupovičeva bo poskušala osvojiti peto ovoriko v karieri, prvo poletu 2016 in največjo v karieri. Še nikdar se ni veselila na dogodku, ki je veren 60,000 ameriških zelencev. Srečno v finalu !


ACT Clay Court International #1
Kraj: Canberra (AVS)
Datum: 19.03.2018 - 25.03.2018
Kategorija: ITF
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: $60,000

Polfinale:

Dalila JAKUPOVIC (SLO) [5] 6-2 6-2 Gabriella TAYLOR (GBR) [7]

Finale(dvojice):

Priscilla HON (AUS) / Dalila JAKUPOVIC (SLO) [3] 6-4 4-6 [10-7] Miyu KATO (JPN) / Makoto NINOMIYA (JPN) [1]

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete