Jekaterina Aleksandrova do prvenca v Šenzenu!

11.01.2020
Ruski predstavniki so zmagovito začeli novo teniško sezono. Ob Andreju Rubljovu pri moških, je prvi WTA turnir v letu 2020 osvojila Jekaterina Aleksandrova!

ŠENZEN, KITAJSKA - 25-letna Jekaterina Aleksandrova (34. na WTA) je prejšnji mesec osvojila WTA125 turnir v Limogesu in z zmagami nadaljevala tudi letos na WTA International turnirju v Šenzenu. V finalu je premagala 20-letno rojakinjo Jeleno Ribakino (36. na WTA), ki igra za Kazahstan in tako dobila še 10. zaporedni dvoboj. Na koncu je bilo 6-2, 6-4 v nizih. 

Aleksandra je v 1. nizu hitro povedla s 4-0. Z dobrimi returni je nevtralizirala odličen servis Rbakine, ki je pred tem izločila Kristino Pliškovo. Nato je rutinirano zaključila niz v svojo korist. V 2. nizu je Jelena pokazala zobe in dosegla kar nekaj zmagovitih udarcev ter povedla s 4-2. Jekaterina se je zbrala in izenačila na 4-4 ter z nekaj sreče osvojila še dve igri kar je pomenilo končno zmago! To je bil njun prvi medsebojni dvoboj na WTA turneji. Kaja Juvan je izpadla v uvodnem krogu kvalifikacij, Dalila Jakupovič je izpadla v četrtfinalu med pari!

Jelena: "Cel teden mi je vse šlo kot po masu, ni bilo lahko, a mi je uspelo. Osvojila sem svoj prvi turnir na tem nivoju, občutek je neverjeten. Prvi je vedno poseben, izgubila sem finale v Linzu leta 2018 in tu sem si želela zmage"!


Shenzhen Open
Kraj: Šenzen (KIT)
Datum: 04.01.2020 - 12.01.2020
Kategorija: WTA International
Nagradni sklad: $651,750
Podlaga: Trda
http://www.shenzhenopentennis.com/2020/eng/index.php

Finale:

5-Ekaterina Alexandrova (Russia) beat Elena Rybakina (Kazakhstan)  6-2 6-4

 

foto: Facebok

pripravil: Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete