Nišioka v Šenzenu dvignil prvo lovoriko v karieri

30.09.2018
ŠENZEN, KITAJSKA - Jošihito Nišioka iz Japonske je prvič v karieri zmagal na turnirju serije ATP Najboljši je bil v Šenzenu.

Japonec Jošihito Nišioka je na ATP250 turnirju v Šenzenu začel v kvalifikacijah, na koncu pa dvignil lovoriko. To je zanj prvenec na turnirjih serije ATP.

Nišioka je po zmagi v finalu s 7-5, 2-6 in 6-4 postal šesti kvalifikant, ki mu je letos uspelo priti do naslova. Na zadnji oviri je premagal Francoza Pierra Huguesa Herberta.

Nišioka. ki je v 2. krogu ubranil tudi dve zaključni žogici Denisu Šapovalovu, se je tako okitil s prvim naslovom v karieri, za zmago v finalu pa je potreboval 2 uri in 20 minut. Zanimivo, da je vodil 7-5, 2-0, nato pa izgubil sedem zaporednih iger. No, uspelo se mu je pobrati in slaviti v Šenzenu ter vzeti največjo nagrado v svoji karieri.

''Pojma nimam kaj se je zgodilo potem, ko sem imel v rokah vodstvo, morda sem mislil, da sem že blizu zmagi, saj ne vem, msilim, da sem bil preveč nervozen. Po izgubljenem drugem nizu sem spremenil mišljenje, enostavno sem se boril'', je povedal Azijec po zmagi. 23-letnik je v osmih dneh sedemkrat zmgala. saj je začel v kvalifikacijah, v ponedeljek pa ga ćaka lep skok na ATP lestvici.

Herbert je prav tako naskakoval prvo zmago na turneji, a je bil leta 2015 že v finalu. 27-letni Francoz bo moral na prvo slavje počakati na naslednji trenutek.


Shenzen Open
Kraj: Shenzen, Kitajska
Datum: 24.09.2018 - 30.09.2018
Kategorija: ATP 250
Žreb: S-28 D-16
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $ 800,320
http://www.shenzhenopen.cn/

Finale:

Yoshihito Nishioka (Japan) beat Pierre Hugues Herbert (France) 7-5 2-6 6-4

 

pripravil: L.S.

foto: http://www.shenzhenopen.cn/en/

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete