Jekaterini Makarovi prvega polfinala na Grand Slamih ni uspela preprečiti niti Azarenka!

03.09.2014
NEW YORK, ZDA - Rusinja Jekaterina Makarova je prvič v karieri polfinalistka turnirjev za Grand Slam.

Jekaterini Makarovi, sicer 17. nosilki OP ZDA, je prvič uspelo preskočiti četrtfinale na turnirjih velike četverice potem, ko je danes s 6-4, 6-2 premagala 16. nosilko in dvakratno finalistko US Opna Viktorijo Azarenko.

Petkrat je bila med osmimi najboljšimi ruska tenisačica, ko govorimo o turnirjih velike četverice, toda prvič ji je uspelo priti med štiri, ki se bodo borile za pokal. V zadnjih desetih dneh ni izgubila niti niza in že po zmagi v 2. krogu nad Hercogovo smo pripisali, da zna priti zelo daleč. 

Prva je danes prišla do brejka Belorusinja, ko je povedla 3-2, toda njena prednost ni zdržala niti ene igre. Makarova je takoj udarila nazaj, igrala vse bolje in bolje. Dva brejka zapored sta ji prinesla 1. niz. Medtem, ko je bila vse bolj suverena, je Azarenka začela delati napake, s tem pa je postalo jasno, da bo prva polfinalistka v New Yorku Makarova. Toda še nekaj, izpad beloruske igralke pomeni, da se bo pri naslednji menjavi WTA lestvice znašla izven TOP20. Letos je imela ogromno težav s poškodbami, boljše predstave je ponudila šele v zadnjih dneh, kljub temu pa je v prvih štirih tekmah dvakrat igrala tri nize. 26-letna Rusinja, doma iz Moskve, je bila v četrtfinalu prevelik zalogaj, vprašanje pa je, če bo tudi za Sereno, s katero bo igrala v polfinalu.

Serena Williams je po treh prezgodnjih izpadih na Slamih v letošnji sezoni, tokrat že zelo blizu vnovičnemu uspehu na OP ZDA

Serena Williams je po treh prezgodnjih izpadih na Slamih v letošnji sezoni, tokrat že zelo blizu vnovičnemu uspehu na OP ZDA

Američanka, vodilna tenisačica na WTA lestvici in ena največjih v zgodovini, je zlahka dobila zadnji četrtfinale na domačem Slamu. Italijanko Flavio Pennetto je izločila s 6-3, 6-2.

Precej slabo je začela domača adutinja. Pennetta je z dvema brejkoma ohladila stadion Arthurja Asha po drami med Stanom in Kejem v moši konkurenci. Neprčakovano je povedla 3-0, toda Serena se je vrnila na velik način. Dobila je 6 iger zapored, vpisala prvi niz, če pa pogledamo globlje, je od 0-3 naprej osvojila 12 iger od 14 ter zlahka prišla med štiri najboljše in je spet samo zmago oddaljena od boja za lovoriko.

Serena bi že z vstopm v finale postala prva, ki bi si zagotovila nastop na zaključnem turnirju letošnjega leta, ki bo v Singapurju. 

 

US Open
Kategorija: Grand Slam
Kraj: New York, ZDA
Datum: 25.08.2014 - 07.09.2014
Žreb: S-128 D-64
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $ TBD
http://www.usopen.org/


Četrtfinale:

17-Ekaterina Makarova (Russia) beat 16-Victoria Azarenka (Belarus) 6-4 6-2       
1-Serena Williams (U.S.) beat 11-Flavia Pennetta (Italy) 6-3 6-2                                             

            

pripravil: L.S.

foto: zimbio.com

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete