Jelena Janković po treh letih suše spet zmagovalka WTA turnirja!

25.02.2013
BOGOTA, KOLUMBIJA - Srbska teniška igralka je po skoraj treh letih spet osvojila teniški WTA turnir. V finalu Bogote zlahka premagala Argentinko Paulo Ormaecheo s 6-1, 6-2.

Nekdanja 1. igralka sveta Jelena Janković je opravičila vlogo favoritinje na 235,000 USD vrednem WTA turnirju v Južni Ameriki.

Po 1 uri in 15 minutah igre z Argentinko je dvignila lovoriko, prvo po treh letih in Indian Wellsu. Ormaechea, 198. igralka sveta, ni nudila veliko odpora velikem finalu Bogote, s tem pa bo Jankovićeva (24. na WTA) tudi pridobila tri mesta na računalniški lestvici.

Beograjčanka ima sedaj v karieri 13. turnirskih zmag. ''Se opravičujem, a ne znam špansko'' je najprej v opravičilo povedala novopečena zmagovalka Bogote. ''Najprej moram čestitati Paulu za izvrstno odigran turnir. Za sabo ima odličen teden, v katerem je izločila nekaj dobrih igralk. Tudi za mano je fantastičen teden dni. Vesela sem, da sem prišla sem in v prvem nastopu dvignila pokal''.

Paula Ormaechea je igrala prvi finale kariere, v 2. krogu pa je premagala tudi nekdanjo zmagovalko Roland Garrosa, ko je dvakrat, v drugem in tretjem nizu preobrnila zaostanek. Naj še dodamo, da je Argentinka pred tem najdlje prišla do četrtfinala, lani na istem turnirju.

 

Copa Claro Consalitas
Datum: 18.02.2013 - 24.02.2013
Kategorija: WTA International
Nagradni sklad: $235,000
Podlaga: Pesek
http://www.copaclarocolsanitas.com/


Finale:

1-Jelena Jankovic (Serbia) beat Paula Ormaechea (Argentina) 6-1 6-2

 

pripravil: L.S.

foto: wtatour.com
 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete