Jelena Janković pretrd oreh za Polono Hercog v polfinalu Monterreya!

06.03.2011
MONTERREY,MEHIKA - Prva slovenska tenisačica na teniški lestvici WTA Polona Hercog, je v polfinalu WTA turnirja v Monterreyu morala priznati premoč prvopostavljeni Jeleni Janković.

''Govoriva v podobnem jeziku in dobro se poznava, a igrali bova prvič. To bo zanimivo'', je dejala Srbkinja Jelena Janković včeraj po zmagi v četrtfinalu nad Anastasjo Sevastovo in pred polfinalnim obračunom s Polono Hercog.

No ja, jezik je morda že podoben, toda na trdi teniški podlagi Monterreya pa igra obeh tekmic ni bila prav nič podobna. 1. nosilka 220,000 USD vrednega turnirja Jelena Janković, je brez težav izločila najboljšo slovensko tenisačico z rezultatom 6-3, 6-2. Kljub polfinalnemu porazu, je 20-letna Hercogova prišla do daleč najboljše uvrstitve v letošnji sezoni.

Dvoboj je bil izenačen le do 3-3 v prvem nizu, nato pa je  26-letna Beograjčanka nanizala 5 iger zapored. S tem je dobila prvi niz in v drugem povedla z brejkom. Ko ji je v 5. igri uspel še tretji v tekmi, je bila zmagovalka praktično odločena. 'JJ' takšne prednosti ni izpustila iz rok ter se je zasluženo uvrstila v finale po 70 minutah igre. V celotnem srečanju je Jelena dobila 59 točk, Polona pa 39.

Nekdanja številka 1 ženskega tenisa, ki je lani igrala tudi na portoroškem turnirju Banka Koper Slovenia Open, se bo v velikem finalu pomerila z zmagovalko drugega polfinalnega obračuna med Argentinko Giselo Dulko in Rusinjo Anastasjo Pavljučenkovo.

Polona Hercog je za igranje v polfinalu Monterreya dobila 130 točk ter se bo v ponedeljek zopet zavihtela višje od 62. mesta, ki ga drži sedaj, poleg tega pa ji je v žep kanilo tudi 10,200 ameriških zelencev.

 

Whirlpool Monterrey Open 2011
Monterrey, MEH
28.02.2011. - 06.03.2011.
Nagradni sklad: $220000
Podlaga: Trda
Tip: WTAPolfinale:

(1) Jelena Jankovic (SER) d. (8) Polona Hercog (SLO) 63 62

 

pripravil: L.S.

foto: wtatour.com, abiertodetenismonterrey.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete