19-letna Anastasija Pavljučenkova ugnala Jeleno Janković in ubranila naslov!

07.03.2011
MONTERREY, MEHIKA - Ruska teniška igralka Anastasija Pavljučenkova se dobro počuti v mehiškem letovišču Monterrey, kjer je v 2 letih dobila 10 dvobojev!

Anastasija Pavljučenkova je kot trenutno najboljša teniška najstnica na svetu, v finalu WTA turnirja v Monterreyu premagala Srbkinjo Jeleno Janković z 2:6, 6:2, 6:3 v nizih in ubranila lanski naslov.

Jelena Janković je začela furiozno v 1. nizu in ni popuščala do konca ter ga osvojila s 6:2. Vse skupaj je trajalo 33 minut. To pa ruske najstnice ni zmedlo in je nasprotnici takoj na začetku drugega niza odvzela servis ter so do konca dvoboja ni več ozrla nazaj. Dvoboj je zaključila v svojo korist z močnim "forehand" udarcem na črto!

"Lani sem dejala, da je zmaga nekaj posebnega zame, a ta mi morda pomeni še več. Občinstvo me je letos podpiralo enako kot lani. Gledalci so me "nosili" skozi dvoboje. Vedno je težko ubraniti naslov, zato mi to veliko pomeni. Z Jeleno sva igrali veliki finale in upam, da so vsi uživali. Zelo rada se vračam na ta turnir in tako bo tudi v prihodnje," je dejala srečna Anastasija Pavljučenkova.

Jeleni Jankovič v finalih ne gre najbolje...

Jeleni Jankovič v finalih ne gre najbolje...

Anastasija Pavljučenkova ni 100% le na turnirju v Monterreyu ampak je dobila tudi vsa 3 finala do sedaj (lani Carigrad in Monterrey). Jelena Janković ima razmerje zmag in porazov v finalih 12-13!

"Počutim se neverjetno v tem krasnem mestu. Čestitam Anastasiji, ki je igrala zelo dobro nocoj. Bila je boljša in dobro opravila svoje delo," je dejala Srbkinja.

Tudi v Montereryu so gledalci videli 'sanjski' finale med prvo in drugo nosilko, kar se je letos zgodilo že nekajkrat.

 

Whirlpool Monterrey Open 2011
Monterrey, MEH
28.02.2011. - 06.03.2011.
Nagradni sklad: $220000
Podlaga: Trda
Tip: WTA


Finale:

(2/WC) Anastasia Pavlyuchenkova (RUS) d. (1) Jelena Jankovic (SRB) 26 62 63
 

 

foto images.google

pripravil : Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete