John Isner sprožil najhitrejši servis in zrušil rekord Iva Karloviča!

07.03.2016
30-letni John Isner je postal lastnik najhitrejšega priznanega servisa v zgodovini tenisa!

Trenutno najboljši ameriški tenisač John Isner (11. na ATP) je v dvoboju proti Avstralcu Bernardu Tomicu v okviru 1. kroga svetovne skupine Davisovega pokala, sprožil najhitrejši servis v zgodovini tenisa (uradno priznan). Merilne naprave so izmerile hitrost 253 km/h (157,2 milje). Prejšnji rekorder je bil velikan iz Šalate Hrvat Ivo Karlovič, ki je svoj rekord tudi dosegel v Davisovem pokalu v Zagrebu (251 km/h)!

Doktor Ivo je na Facebooku postavil sliko novega rekorderja in pristavil žalostne "smeškote"!


Isner je ob tem dosegel 49 asov (ni naredil nobene dvojne napake pri servisu), kar je drugi rezultat v dvobojih, ki so se končali v štirih nizih. Rekord v Davisovem pokalu ima še vedno Ivo Karlovič, ki je leta 2009 dosegel 78 asov. Največ asov v štirih nizih je dosegel Joachim Johansson na OP Avstralije leta 2005 (51)! Absolutni rekorder je še vedno John Isner s 113 asi v Wimbledonu leta 2010!

Avstralec Sam Groth je na ATP Challengerju v Južni Koreji leta 2012 sprožil servis s hitrostjo 163 milj na uro (262,3 km/h), a ga združenje ATP ne priznava, saj merilna naprava ni ustrezala standardom ATP.

Kot zanimivost naj omenimo, da sta v petek v nižjih skupinah Finec Jarrko Nieminen in Ekvadorec Emilio Gomez svoja nasprotnika premagala s "triciklom" (6-0, 6-0, 6-0) kar se je zgodilo prvič na isti dan Davisovega pokala!

 

foto: images.google

pripravil: Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete