John Millman pri 30 letih do prvenca v Nur Sultanu!

01.11.2020
Avstralski teniški igralec je potrdil, da se da pri 30+ letih priti do kariernih rezultato!

NUR SULTAN, KAZAHSTAN - 31-letni John Millman (45. na ATP) je v glavnem mestu Kazahstana (pred tem Astana) prišel do svojega prvega ATP naslova med posamezniki. V finalu je s 7-5, 6-1 ugnal leto starejšega Francoza Adriana Mannarina (39. na ATP) in v medsebojnih dvobojih povedel s 3:0!

Avstralec je tretjič igral v finalu ATP turnirja in ga končno osvojil. Bil je boljši v ključnih trenutkih dvoboja, ki je trajal 1 uro in 48 minut. Rešil je vseh 6 brejk priložnosti Adriana, sam je realiziral 3. Postal je peti igralec v letu 2020 s prvencem na turneji in tudi peti v tem letu, ki je do naslova prišel ob soočenju z "match" žogico nasprotnika. V četrtfinalu je proti Američanu Tommyju Paulu rešil 2 "match" žogici pri zaostanku s 3-5 v 3. nizu, v podaljšani igi je še preobrnil zaostanek z 0/5! Mannarino je desetič igral v finalu (1:9)!

John: "To je neverjetno, navdušen sem in srečen. Počutim se zadovoljno, trenutek čistega užitka. Zgleda, da velja pregovor "V tretje gre rado". Lepo je osvojiti inavguralni turnir v Astani. To je velik uspeh moje ekipe, sedaj bom dobil dodatno samozavest. Mislim, da je Adrian igral zelo dobro v 1. nizu. Vedno je fizično težko igrati proti njemu, še posebej v dvoranah, saj to ustreza njegovi igri. Po težkem 1. nizu sem v drugem nekako videl luč na koncu tunela. Pomembno je bilo dobiti ključne točke ob koncu niza in to mi je dalo zagon za drugi niz"!

Adrian: "Če bi pred turnirjem vedel, da bom tu prišel do finala, bi bil zadovoljen z izidom. Razočaran sem, ker nisem mogel kontrolirati emocij v finalu, a je vseeno dober teden tenisa za menoj. John je bil res močan danes in je zasluženo zmagal, čestitke"!


Astana Open
Kraj: Nur-Sultan (Kahstan)
Datum: 24.10.2020 - 01.11.2020
Kategorija: ATP 250
Podlaga: Trda (dvorana)
Nagradni sklad: $337.000
https://www.atptour.com/en/tournaments/nur-sultan/9410/overview

Finale:

4-John Millman (Australia) beat 3-Adrian Mannarino (France)  7-5 6-1

 

foto: Facebook

pripravil: Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete