Johnson z močjo volje priigral zmago v Houstonu

17.04.2017
HOUSTON, TEKSAS - Američan Steve Johnson je premagal krče in Brazilca Thomaza Belluccija za debitantsko zmago na pesku.

Stevena Johnsona bi v tretjem nizu finalnega obračuna v Houstonu kmalu zdelali krči, a se ni predal, vztrajal do zadnje točke in izidom 6:4, 4:6, 7:6(5) prišel do prve turnirske zmage na pesku. ''Zmaga na ameriških tleh, ko se ne počutiš najbolje, priča o moči moje volje in tekmovalnosti. Zmanjkalo mi je sape,'' je povedal Johnson, ki je po Mastersu v Miamiju odpotoval v Avstralijo in zaigral na srečanju Davisovega pokala, preden se je spet vrnil v domovino in se udeležil edinega peščenega turnirja v Severni Ameriki.

Johson je osvojil drugo lovoriko v karieri (2-1) in prvo na peščeni podlagi (1-0), potem ko je lani v finalu Nottinghama na travi premagal Pabla Cuevasa. Bellucci je lovil peto lovoriko (4-4) in prvo po letu 2015. ''Nisem imel krčev, a bi sem tako utrujen, da nisem mogel razmišljati o zmagi. Fizično se je počutil slabše od mene, a igral je neverjetno. Malce sem žalosten, ker bi lahko zmagal, a obenem vesel, da sem se uvrstil v finale,'' je povedal Brazilec.

Tenisača sta si razdelila prva dva niza, odločilnega pa je bolje začel Bellucci, ki je po dveh dvojnih napakah nasprotnika takoj prišel do brejka. Pri vodstvu 4:2 za Brazilca se je zdelo, da so Johnsonove fizične težave prehude, a je s svojim forehandom uspešno skrajševal točke in kmalu prišel do izenačenja. Težave s krči so se stopnjevale, a je Američan od bučni podpori občinstva izsilil podaljšano igro, v kateri je z mini brejkom pobegnil na 4:2, nato pa izkoristil tretjo zaključno žogico in s forehand winnerjem prišel do prve lovorike na pesku.


Fayez Sarofim & Co. Us Men's Clay Court Championship
Kategorija: ATP 250
Datum: 10.04.2017 - 16.04.2017
Žreb: S-28 D-16
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: $ 535,625
http://www.mensclaycourt.com/
 

Finale: 

4-Steve Johnson (U.S.) beat 8-Thomaz Bellucci (Brazil) 6-4 4-6 7-6(5)

 

priprvil: Ž. J.

foto: Facebook

 

 

Video:

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete