Juan Martin del Potro 'raztrgal' Tomica v finalu Sydneya!

11.01.2014
SYDNEY, AVSTRALIJA - 1. nosilec ATP250 turnirja v Sydneyu Juan Martin del Potro je prišel do 18. kariernega naslova potem, ko je v finalu zlahka razorožil Bernarda Tomica.

Avstralec Bernard Tomic je bil branilec naslova na turnirju v domačem Sydneyu. Tudi letos mu je uspelo priti do finala, kjer pa je dobil lekcijo tenisa od Argentinca Juana Martina del Potra. Zdi se, da je Južnoameričan fantastično pripravljen pred Melbournom, kajti Avstralca je 'raztrgal' s 6-3, 6-1.

''To je izvrsten začetek nove sezone. Štartati na takšen način je nekaj izjemnega. Se že veselim nadaljevanja sezone. Nadaljevati moram v tej smeri kot sem začel. Sedaj nas čaka eden od vrhuncev sezone, videl bom, če bom prišel v Melbournu dlje kot lani'', je dejal Juan Martin, ki je dobil peti turnir zapored kot 1. nosilec,  Basel (2013), Tokio (2013), Washington (2013) in Dunaj (2012). 

V Sydneyu je bil zadnji Argentinec z uspehom David Nalbandian, ki se je lani upokojil, Del Potro pa uspešno nadaljuje in promovira argentinski tenis. Leta 2009 je osvojil srca ljubiteljev tenisa z zmago na OP ZDA.

Juan Martin del Potro je prvi po letu 2005 in Lleytonu Hewittu, ki je osvojil Sydney kot 1. nosilec

Juan Martin del Potro je prvi po letu 2005 in Lleytonu Hewittu, ki je osvojil Sydney kot 1. nosilec

V današnjem 53-minutnem finalu je Del Potro izgubil le 6 točk na svoj servis, zadel osem asov, štirikrat prišel do brejka,...Tomica je ugnal še drugič v medsebojnem obračunu. ''Nikoli ni lahko igrati finale, še sam sem presenečen z današnjo predstavo, ki sem jo ponudil. Misilm, da sem igral odlično, forehand je deloval izvrstno, zadel sem veliko vinerjev, asov, prav tako sem bil uspešen pri slajzih'', je žarel Argentinec, njegove besede pa je potrdil tudi Tomic: ''Juan je bil danes zame predober. Nisem imel nobenih možnosti''.

 

Apia International Sydney
Kategorija: ATP World Tour 250 
Datum: 06.01.2014 -12.01.2014
Žreb: S-28 D-16
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $ 452,670 
http://www.apiainternational.com.au/


Finale:

1-Juan Martin Del Potro (Argentina) beat Bernard Tomic (Australia) 6-3 6-1

    

pripravil: L.S.

foto: zimbio.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete