Julia Goerges v finalu Luksemburga premagala Belindo Benčič

21.10.2018
LUKSEMBURG - Nemka Julia Goerges je v Luksemburgu prišla vse do konca in letos osvojila drugi WTA turnir.

Julia Goerges je teniško sezono začela z naslovom, sedaj jo tudi končuje z enakim dosežkom, slavjem na WTA turnirju v Luksemburgu.

V finalu dvoranskega WTA turnirja BGL BNP Paribas je po dveh tesnih nizih s 6-4, 7-5 ugnala Švicarko Belindo Benčič, ki ima 21 let ter je na 37. mestu WTA lestvice.

29-letna Goergesova je bila prva nosilka Luksemburga, Benčičeva pa se je do finala prebila iz kvalifikacij, Nemška teniška igralka je tudi lani imela fenomenalen zaključek sezone, zmagala je v Moskvi in nato v Žuhaju. Letos je bila najboljša tudi januarja v Aucklandu.

V izjemno zanimivem finalu, ki je bil odločen po dveh izenačenih nizih, Goergesova ni oddala servisne igre, Benčičevi pa je vzela začetni udarec na začetku 1. niza in v zaključku 2. niza. 

''Belinda ima za sabo izjemen turnir, super teden, v finale je prišla iz kvalifikacij. Nekoč je bila v TOP10 in dobro vem, kako težko je priti do tja'', je bila polna hvale na račun Švicarke današnja zmagovalka. ''Ta turnir je za mene nekaj posebnega, saj je bil prvi WTA dogodek na katerem sem nastopila. Imela sem 14 let'', je še dodala14. igralka sveta, sedaj lastnica šestih turnirskih zmag, Benčičeva sicer ostaja pri dveh.


 

BGL BNP Paribas Luxembourg Open
Datum: 15.10.2018 - 21.10.2018
Kategorija: WTA International
Nagradni sklad: $250,000
Podlaga: Trda (dvorana)
http://www.bglbnpparibas-open.lu/main_en.html 

Finale:

1-Julia Goerges (Germany) beat Belinda Bencic (Switzerland) 6-4 7-5

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete