Sanjski teden v Torontu švicarske najstnice Belinde Bencic

16.08.2015
TORONTO, KANADA - Genie, Caroline, Sabine, Ana, Serena, sedaj Simona - vzhajajoča teniška zvezdnica ima za sabo absolutno sanjski teden, v Torontu je dvignila lovoriko.

Komaj 18-letna Švicarka Belinda Bencic je velika zmagovalka WTA Premier turnirja v Kanadi. Na poti do naslova je izločila Genie Bouchard, Caroline Wozniacki, Sabine Lisicki, Ano Ivanovič, v polfinalu 1. igralo sveta Sereno Williams, v velikem finalu pa še Romunko Simono Halep s 7-6(5), 6-7(4), 3-0.

Po zmagi je povedala: ''Tudi če ne bi zmagala, bi si ta teden zapomnila za vse življenje''. To se ni zgodilo, Benciceva je bila odlična tudi v boju za lovoriko in slavila, saj je Romunka še pred koncem predala zaradi bolečin v nogi,

Izjemna serija mlade Benciceve, ki bo na najnovejši lestvici že zelo blizu TOP10 (v ponedeljek bo 12. igralka sveta) in je pravzaprav že med elito ženskega tenisa. ''Mislim, da še nisem vajena dobrega govora po zmagi'', se je najprej kar nekoliko opravičila Švicarka. ''Prvo čestitam Simoni za super teden, zahvala gre nato moji mami, pa očetu, ekipi,...'', je povedala Belinda, ki se seveda ni pozabila zahvaliti tudi občinstvu, ki jo je vseskozi podpiralo.

Belinda Bencic je na poti do naslova izločila sama zveneča teniška imena

Belinda Bencic je na poti do naslova izločila sama zveneča teniška imena

Benciceva je osvojila drugi turnir v karieri po letošnjem Eastbournu ter je prva najstnica po Azarenki in letu 2009, ki je osvojila tako močan turnir kot je Toronto (Premier 5). Benciceva je tudi druga igralka v letošnji sezoni, ki je dvignila lovoriko potem, ko se je na poti že spogledala z zaključno žogo nasprotnice.

 

Rogers Cup
Kategorija: WTA Premier 5
Datum: 08.08.2015 - 16.08.2015
Žreb: S-28 D-16
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $2,377,305
http://www.rogerscup.com/?home=trueFinale:

Belinda Bencic (Switzerland) beat 2-Simona Halep (Romania) 7-6(5) 6-7(4) 3-0 (Halep retired)

 

pripravil: L.S.

foto: zimbio.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete