Juvanova po porazu vseeno v glavnem delu Tenerifov kot srečna poraženka

18.10.2021
TENERIFE, ŠPANIJA - Druga najboljša slovenska teniška igralka Kaja Juvan je v kvalifikacijah WTA 250 turnirja na Tenerifih vpisala zmago in poraz, a je nato imela srečo in se v glavni del uvrstila kot srečna poraženka.

20-letna Kaja Juvan je v glavnem delu WTA 250 turnirja na Tenerifih, a po zaslugi srečnega razpleta, ker je Švedinja Rebecca Peterson zaradi težav s potovanjem na lokacijo imela preveč težav in odpovedala nastop.

Juvanova, sicer 96. igralka sveta, je bila 1. nosilka kvalifikacij turnirja na trdi podlagi, v 1. krogu pa je v samo 40 minutah izločila neznano domačinko Eleno Lobo Corral. Izgubila je le eno igro, rezultat pa je bil 6-0, 6-1. O Španki sploh ne najdemo podatkov, a to je bila igra mačke z mišjo, Kaja je osvojila 52 točk, tekmica le 17, sploh sreča, da je osvojila vsaj eno igro.

Precej drugačno delo jo je čakalo v odločilnem delu, v katerem se je pomerila s še eno domačinko, Aljono Bolšovo. Slednja je po rodu Moldavka, a tekmuje pod špansko zastavo. 23-letna Bolšova je 178. na WTA lestvici ter je Ljubljančanko presenetljivo premagala po treh nizih s 4-6, 7-6(6), 7-6(5) in skoraj treh urah bitke. Kaja je dobila uvodni niz z dvema brejkoma (izgubila je en začetni udarec), potem pa je tekmici uspelo osvojiti naslednja dva niza po podaljšani igri. V drugem delu smo bili priča osmim brejkom na obeh straneh, v tretjem pa dveh na vsako strani. Juvanova je imela več priložnosti za odvzem začetnega udarca, pa ostala praznih rok, drugič v treh medsebojnih tekmah. Letos v Guadalajari je bila boljša Kaja, prvič pa sta se merili leta 2017 na ITF turnirju v Mumbaju.

Po zaslugi statusa srečne poraženke (beri zgoraj) se bo Juvanova v 1. krogu glavnega dela srečala s Slovakinjo Anno Karolino Schmiedlovo, ki je zadnja prišla neposredno v glavni žreb. 27-letnica je 90. igralka sveta ter je dobila oba dvoboja, ki sta jih igrali, a sta bila na pesku. Slovakinja je zmagala lani v Carigradu in letos v Cluj Napoci

V kolikor Kaja dobi tekmo 1. kroga, se lahko v 2. krogu sreča s Tamaro Zidanšek, ki je na tenerifih 2. nosilka.


Tenerife Ladies Open
Kraj: Tenerifi (ŠPA)
Datum: 18.10.2021 - 24.10.2021
Kategorija: WTA 250
Nagradni sklad: 235,238 USD
Podlaga: Trda
http://tenerifetennis.com/

2. krog(kvalifikacije):

11-Aliona Bolsova (Spain) beat 1-Kaja Juvan (Slovenia) 4-6 7-6(6) 7-6(5)

1. krog(kvalifikacije):

1-Kaja Juvan (Slovenia) beat Elena Lobo Corral (Spain) 6-0 6-1

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete