Slovenski obračun v kvalifikacijah Madrida dobila Zidanškova

27.04.2021
MADRID, ŠPANIJA - V kvalifikacijah močenga WTA 1000 turnirja v Madridu sta se v 1. krogu pomerili dve slovenski predstavnici.

Žreb kvalifikacij na peščenem mastersu za dekleta v Madridu je bil 'neusmiljen' za dve slovenski predstavnici. Žal sta se morali pomeriti med seboj že v 1. krogu in ena je pač morala izpasti. Lopar sta prekrižali Tamara Zidanšek in Kaja Juvan in tudi treji medsebojni obračun je dobila Zidanškova. Danes je slavila s 6-7(6), 6-1, 6-3.

23-letna Tamara Zidanšek, ta teden 80. igralka sveta, je dobila obračun s tri leta mlajšo rojakinjo prvič leta 2019 v polfinalu 125k vrednega dogodka na Bolu, drugič pa lani v 2. krogu Acapulca na trdi podlagi. Danes je za zmago proti 99. na WTA lestvici potrebovala preobrat in 2 uri 24 minut.

Uvodni niz je pripadel mlajši Ljubljančanki po podaljšani igri. Zelo sta bili izenačeni, Juvanova pa je odlično igrala na prvem začetnem udarcu in držala stik. Dobro sta servirali saj ni bilo brejkov, Kaja je morala le ubraniti eno priložnost Zidanškove, ki pa je bila prekratka v tajbrejku. Kaji je v nadaljevanju padel odstotek izkoristka na prvem servisu, na drugi strani je bila suverena Konjičanka. Kot za stavo je zadevala prvi servis, osvajala točke in čeprav na drugem ni vnovčila niti ene od štirih je kar trikrat odvzela začetni udarec. V tretjem nizu je šlo kar na tesno. Tamara je spet prišla do treh brejkov, Kaja pa do dveh, obe sta imeli osem priložnosti. Končno razmerje točk je bilo 112:96.

Za preboj v glavni del Zidanškova potrebuje še eno zmago, iskala jo bo proti šestopostavljeni kvalifikacij, izredno izkušeni 35-letni Tajvanki Su Vej Šejovi, 65. igralki sveta, nekoč že 23. na WTA lestvici. Azijka ima tri turnirske zmage na WTA turneji in tudi edini dobljen medsebojni obračun s Tami leta 2018 v 2. krogu Rabata, končal se je v treh nizih.

> Preizkusite svoje znanje v kvizu 

Popoldne bo na teren v kvalifikacijah stopila tudi Polona Hercog.

 


Mutua Madrid Open
Kraj: Madrid
Kategorija: ATP 1000 / WTA 1000
Datum: 02.05.2019 - 09.05.2019
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: 3,226,325 EUR /
http://www.madrid-open.com/

1. krog(kvalifikacije):

19-Tamara Zidansek (Slovenia) beat Kaja Juvan (Slovenia) 6-7(6) 6-1 6-3

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete