Juvanova prijetno presenetila, Bedene in Zidanškova izpadla

28.06.2022
LONDON, V.B. - Že prvi dan tekmovanja na sveti travi so bili na delu vsi trije slovenski igralci, lepo presenečenje pa je z zmago nad favorizirano naprotnico pripravila Kaja Juvan.

Najmlajša izmed slovenskih predstavnikov na letošnjem Wimbledonu Kaja Juvan je v 1 krogu izločila 26-letno Brazilko Beatriz Haddad Maio, ki je pred tekmovanjem na sveti travi osvojila kar dva turnirja, pripravljalna v Nottinghamu in Birminghamu. Brazilko je ugnala prvič v tretjem medsebojnem obračunu, pred tem je izgubila tekmi leta 2019 v Aucklandu in OP Avstralije.

Izjemna zmaga Ljubljančanke s 6-4, 4-6 in 6-2 na igrišču številka 12. Bravo. Upajmo, da bo Kaja to zmago izkoristila za še boljše igre v nadaljevanju najprestižnejšega teniškega dogodka na svetu.

Za Juvanovo je to letos sploh prva zmaga na travnati podlagi, prišla je ob pravem času. V prvem nizu je tekmico, 26. na WTA lestvici, strla v 10. igri, a se je morala za napredovanje v 2.krog kar potruditi, saj je Južnoameričanka uspela vzeti servis v 3. igri drugega dela in prednost zadržati. Kakorkoli, močan ritem je narekovala Slovenka na začetku 3. niza, si priigrala hitro vodstvo 3-0 in z nekaj malo težavami vse skupaj rešila do konca srečanja. 21-letna Kaja, trenutno 62. igralka sveta, je lani igrala v 3. krogu Wimbledona, ponovitev tega uspeha pa bo iskala v dvoboju z Madžarko Dalmo Galfi. S 23-letnico ima neporavnan račun, izgubila je tekmo pred tremi leti v pokalu FED. Madžarka je sicer 89. igralka sveta, menimo, da je Kaja dobro pripravljena, da jo izloči.

Razočaranje je prišlo s strani Tamare Zidanšek, ki je na Wimbledonu najdlje prišla leta 2019, do 2. kroga. 24-letna Konjičanka, 60. igralka sveta, se je v uvodnem krogu srečala z leto mlajšo Madžarko Panno Udvardy. Neznana igralka je 100. na WTA lestvici, to je njen prvenec v glavnem delu grand slama v Londonu. Zidanškova je naredila preveč napak in izgubila s 6-4, 7-6(1). Madžarka je medsebojno stanje poravnala na 1:1.

V 1. krogu je bil poražen tudi Aljaž Bedene. 32-letni Ljubljančan je zadnjič nastopil na sveti travi, saj bo po koncu sezone končal profesionalno pot. 200. igralec sveta se je meril s kvalifikantom in 172. na ATP lestvici Maximillianom Martererjem. Bedene je v glavni del prišel zaradi zaščitenega rankinga ter je dobro začel, dobil uvodni niz, nato pa popustil. Dvoboj je vmes prekinil dež, rezultat na koncu pa je bil 4-6, 7-5, 6-4, 7-5 za 27-letnega Nemca, ki je tako z Aljažem dobil še drugo tekmo na Wimbledonu, enkrat pa sta se v karieri srečala na pesku v Cordobi, kjer je bil boljši Bedene.


 

Wimbledon
Kraj: London (VB)
Kategorija: Grand Slam
Datum: 27.06.2022 - 10.07.2022
Podlaga: Trava
Nagradni sklad: 40,350,000 GBP
http://www.wimbledon.com/en_GB/index.html

1. krog:

Kaja Juvan (Slovenia) beat 23-Beatriz Haddad Maia (Brasil) 6-4 4-6 6-2
Panna Udvardy (Hungary) beat Tamara Zidansek (Slovenia) 6-4 7-6(1)
Q-Maximillian Marterer (Germany) beat PR-Aljaz Bedene (Slovenia) 4-6 7-5 6-4 7-5

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete