Kaja Juvan korak pred glavnim delom Palerma

02.08.2020
PALERMO, ITALIJA - Slovenska teniška igralka Kaja Juvan je v Palermu dosegla še drugo zmago v kvalifikacijah.

Na WTA turnirju na Siciliji je mlada Kaja Juvan le še korak od glavnega dela. Potrebuje le še zmago, da se tam pridruži Poloni Hercog in Tamari Zidanšek.

19-letna Ljubljančanka odlično nastopa na pesku v Palermu, kjer je v kvalifikacijah vpisala še drugo zmago. Kot v prvem krogu, je tudi v drugem prišla do preobrata po zaostanku niza. Z 2-6, 6-1, 6-2 je nadigrala Romunko Eleno-Gabrielo Ruse, 117. igralko sveta.

Tri leta starejša in štiri mesta višje uvrščena Romunka je začela bolje 1 uro in 38 minut dolg obračun ter z dvema brejkoma zlahka dobila uvodni del. Sledila je dominacija Kaje, v drugem nizu tekmici ni dopustila priti do brejk priložnosti, sama pa konvertirala obe priigrani. Vajo je Juvanova ponoivila tudi v tretjem in se zanesljivo prebila v zadnji kvalifikacijski krog 202,250 USD vrednega WTA turnirja, v katerem bo iskala karto za glavni del proti 26-letni domačinki Martini Trevisan, sicer 153. na WTA lestvici. Med seboj se bosta merili prvič.

Turnir v Palermu je sploh prvi, ki je na sporedu po prekinitvi zaradi koronavirusa. Igralci in igralke se na turneji niso merili vse od začetka marca.


31st Palermo Ladies Open
Kraj: Palermo (ITA)
Datum: 03.08.2020 - 09.08.2020
Kategorija: WTA International
Nagradni sklad: 202,250 USD
Podlaga: Pesek

2. krog(kvalifikacije):

Kaja Juvan (Slovenia) beat Elena Gabriela Ruse (Romania) 2-6 6-1 6-2

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete