Kaja na OP Francije po drami klonila proti izkušeni Cirstei

27.05.2019
PARIZ, FRANCIJA - Blizu, blizu je bila Kaja Juvan 2. krogu OP Francije in izjemnemu uspehu, morda ji je za ta podvig zmanjkalo izkušenj.

Osemnajstletna Kaja Juvan (132. na WTA) je kot druga najmlajša Slovenka zaigrala v glavnem delu turnirjev za Grand Slam. Kot srečna poraženka je danes zjutraj izvedela, da je nastop odpovedala ena izmed favoritinj Petra Kvitova in na vrat in nos se je znašla na skoraj osrednjem terenu OP Francije. Lopar je z Romunko Sorano Cirsteo vihtela na terenu Suzanne Lenglen.

Kaja in Sorana (84. na WTA) sta nam ponudili izjemno dramatilčen in zanimiv obračun, ki se je končal po treh nizih in 2 urah ter 24 minutah. 29-letna Cirstea se lahko le izkušnjam zahvali, da je preskočila uvodni krog in 'preživela' dvoboj z Ljubljančanko. Zmagala je s 5-7, 6-4, 7-5.

Romunka, ki je kot devetnajstletnica pred desetimi leti na Roland Garrosu prišla celo do četrtfinala in je veljala za eno bodočih zvezdnic, a tega ni nikoli potrdila, je v 1. nizu padla po dvanajstih igrah. Sproščena Kaja je prišla do brejka ob pravem trenutku ter povedla v nizih. Morda se je kar malo ustrašila zmage, ko je v drugem elu vodila 3-1 in 4-2, mrk pa je Cirstea takoj izkoristila. Šest zaporedno osvojenih iger je romunsko tenisačico kar naenkrat postavil v veliko prednost, s tem pa drame ni bilo konec. Kaja je s štirimi dobljenimi igrami zapored povedla 4-2, pa vodila 5-4 in imela servis za zmago. V tej igri je dala vse od sebe, le dve točki je buila oddaljena od 2. kroga (40:40), pa ji ni uspelo. Še zdaleč da bi se predala, sledile so vroče minute, boj na vse ali nič. Juvanova je bila na dveh izenačenjih v naslednji igri pri servisu tekmice, v 12. igri imela žogi za niz, pa ubranila zaključno žogico, pri drugi pa naredila nevsiljeno napako in žal izgubila prvi medsebojni obračun po ogorčenem boju.


Roland-Garros 2019 - Qualifying
Kategorija: Grand Slam
Kraj: Pariz, Francija
Datum: 19. 05. - 25. 05. 2019
Žreb: S-28 D-16
Podlaga: pesek
https://www.rolandgarros.com/fr-fr/

1. krog:

Sorana Cirstea (Romania) beat Kaja Juvan (Slovenia) 5-7 6-4 7-5

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete