Kakšno presenečenje, Samantha Stosur velika zmagovalka OP ZDA!

12.09.2011
NEW YORK, ZDA -Čeprav je Serena Williams v finalu zadnjega grand slama sezone v New Yorku veljala za izrazito favoritinjo, ji le ni uspelo zmagati. Junakinja je postala Avstralka Samantha Stosur, ki je na 10 obletnico terorističnih napadov na ZDA, presenetila Sereno z rezultatom 6-2, 6-3.

To je prva velika lovorika za tenisačico iz Golden Coasta, ki je sicer lani že igrala v finalu Roland Garrosa, a je izgubila s Francesco Schiavone.

Samantha Stosur je osvojila svoj prvi grand slam turnir lažje, kot si je verjetno sama mislila. Serena Williams je bila nemočna, nesramna in nervozna. Potem, ko je med igro žalila sodnico, ji na koncu ni dala niti roke.

Samantha Stosur je velika zmagovalka OP ZDA-prvič v karieri. V letošnji sezoni so si lovorike na turnirjih za grand slam razdelile različne tenisačice. Na OP Avstralije je bila najboljša Kim Clijsters, na Roland Garrosu Li Na, na Wimbledonu pa Petra Kvitova

Samantha Stosur je velika zmagovalka OP ZDA-prvič v karieri. V letošnji sezoni so si lovorike na turnirjih za grand slam razdelile različne tenisačice. Na OP Avstralije je bila najboljša Kim Clijsters, na Roland Garrosu Li Na, na Wimbledonu pa Petra Kvitova

V boksu Serene je sedela tudi popularna pevka r'n'b-ja, lepotica iz Barbadosa Rihanna. Na lastne oči je skupaj z družino Williams lahko videla debakl ameriške tenisačice pred domačim občinstvom.

Avstralka je deklasirala Sereno Williams z 2-0 v nizih po le nekaj več kot 1 uri igre. Za deželo 'down under' je to prva lovorika s turnirjev za grand slam po desetih letih, ko je na OP ZDA slavil Lleyton Hewitt. Poleg tega je Sam prva Avstralka po letu 1973 in Margareth Court, ki je zmagala na US Opnu.

Res fenomenalno je igrala Stosurjeva. Njen servis je bil odličen, dobro je brala začetne udarce Američanke ter ji pošiljala neubranljive returne v njeno polje. Že zgodaj v 1. nizu je prišla do brejka, po pol ure pa zmlela Američanko za dobljen prvi niz s 6-2. Takoj na začetku drugega je prišla do brejka, v tistem trenutku pa se je zgodil incident. Serena se je zadrla 'common' med udarcem Avstralke, kar je po pravilih seveda prepovedano. To je dobro ocenila tudi sodnica in prisodila točko Stosurjevi, a naletela na jezo navijačev in bes Serene Williams.

''Če me boš kdaj srečala na hodniku se obrni stran...'', je zabrusila Serena, ki je imela velik incident že v polfinalu OP ZDA, ko je rekla linijski sodnici, da ji bo v grlo zabila žogico.

No, Američanka je kasneje prišla do ribrejka in imela dve žogi za povišanje vodstva, vendar se je Samantha ubranila. Odlično se je znašla v neugodni situaciji, kar ji je povečalo samozavest, Sereno pa še bolj 'zabilo'. Avstralka je v 7. igri prišla še do enega odvzema servisa, za nameček pa ji je uspel še tretji v nizu, da je dokončno pospravila z Američanko na njenem terenu.

Vsaj po koncu dvoboja je bila Američanka poštena, ko je dejala, da je bila Stosurjeva danes veliko boljša od nje. Sama ni bila preveč razočarana. ''Pred šestimi meseci sem bila v bolnici, sedaj pa stojim tu'', so bile besede Serene, ki pa je pred tem poskrbela še za en nešportni vložek, saj sodnici ni stisnila roke.

31-letna Samantha Stosur je prijetno presenečenje OP ZDA. ''Presrečna sem, da sem odlično odigrala skozi celoten turnir, Od malega sem sanjala, da bom nekega dne dvignila pokal, ki pripada zmagovalki'', je povedala Avstralka.

US Open
Kategorija: Grand Slam
Kraj: New York, ZDA
Datum: 29.08.2011-11.09.2011
Žreb: S-128 D-64
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $ TBD


Finale:

(9) Samantha Stosur (AUS) d (28) Serena Williams (USA) 62 63

 

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

 

Video:

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete