Karolina Pliškova z zmago v Rimu do uspeha kariere na peščeni podlagi!

19.05.2019
Karolina Pliškova bo jutri na najnovejši WTA lestvici 2. igralka sveta in znova najboljša Čehinja. Leta 2017 je že bila št. 1!

RIM, ITALIJA - 27-letna Čehinja Karolina Pliškova (7. na WTA) visoka kar 186 cm je znana predvsem po svojih močnih servisih in udarcih kar ustreza igri na hitrih podlagah. Čeprav je bila v vlogi 4. nosilke, jo večina teniških strokovnjakov ni videla kot zmagovalko WTA Premier-5 turnirja v Rimu (rdeči pesek). Toda Čehinja je pokazala vrhunsko igro in v finalu v dveh nizih opravila z 28-letno Britanko Johanno Konto (42. na WTA). Na koncu je bilo 6-3, 6-4! Od 8 medsebojnih dvobojev jih je Čehinja dobila 7.

Karolina: "Počutim se odlično, še posebej, ker mi nihče ni dal veliko možnosti za končni uspeh, še sama ne. Pred začetkom turnirja nisem bila samozavestna in razmišljla o finalu, vesela sem bila vsake zmage. Zame je to kar mali čudež glede na moje rezultate na pesku v preteklosti"!

Johanna: "Težko je bilo ujeti ritem. Zadevala je močne servise in udarce iz osnovne linije ter mi ni dopuščala vrnitve v igro, malo je grešila. Počutila sem se kot bi igrala proti zidu, to je bil ključ njene zmage. Lahko ji le čestitam za zasluženo zmago"!

Karolina Pliškova je osvojila 13. WTA turnir v karieri, Johanna Konta je osta pri 3!


Internazionali BNL d'Italia
Kategorija: WTA Premier-5
Kraj: Rim, Italija
Datum: 12. 05. - 19. 05. 2019
Žreb: S-56 D-32
Podlaga: pesek
Nagradni sklad: € 3,452,538
https://www.internazionalibnlditalia.com/

Finale:

4-Karolina Pliskova (Czech) beat Johanna Konta (Great Britain)  6-3 6-4

 

foto: Facebook

pripravil: Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete