Pliškova ni prebrala ''scenarija'' in podjarmila Wozniackijevo

18.02.2017
DOHA, KATAR - Druga nosilka Karolina Pliškova je v finalu turnirja serije Premier z dominantno predstavo premagala Danko Caroline Wozniacki.

V finalu teniškega turnirja v serije Premier v katarski Dohi sta si prvič po letu 2014 nasproti stali nekdanja številka ena Caroline Wozniacki in tretja igralka sveta Karolina Pliškova. Danka je dobila tri predhodne medsebojne obračune (3-0), a tokrat je bilo vse v znamenju razigrane Čehinje, ki ni dopustila, da bi ji misli uhajale v preteklost in ji tako morebiti preprečile pohod na drugo lovoriko v sezoni 2017.

Pliškova je prikazala dominatno predstavo in nasprotnico premagala v dveh nizih (6:3, 6:4). ''To je odličen začetek leta, kar je vedno pomembno. Premagati igralki, kot sta Dominika Cibulkova in Caroline Wozniacki, je res nekaj posebnega. Še nikoli ju nisem premagala, a tokrat sem se res trudila in zelo sem zadovoljna z rezultatom,'' je povedala.

Čehinja je dominirala od samega začetka in ni kazala znakov utrujenosti, čeprav je v petek premagala kar dve nasprotnici. Po dokončanem četrfinalnem obračunu s Šuaj Žang je v treh nizih ugnala še Cibulkovo. V finalu je z agresivno igro že uvodoma dvakrat odvzela servis nasprotnici in pobegnila na 4:0. Wozniackijeva je nekoliko spremenila svojo taktiko in ublažila nalet nasprotnice, a kmalu so na igrišču znova prevladali agresivni udarci kasnejše zmagovalke.

Caroline Wozniacki je prvič letos zaigrala v finalu WTA turnirja.

Caroline Wozniacki je prvič letos zaigrala v finalu WTA turnirja.

Wozniackijeva je naredila le pet neizsiljenih napak, temu pa dodala devet winnerjev. Trikrat toliko jih je nanizala Pliškova (27), ki je za nameček dobila 69% točk na prvi začetni udarec in zabila štiri ase.

''Za mano je dober teden, navkljub težkim pogojem za vse. Ponosna sem na to, da sem igrala v finalu. Razočarana sem nad porazom, a Karolina je igrala dobro. Zaslužila si je naslov, jaz pa se ji bom poskušala oddolžiti naslednjič,'' je med podelitvijo povedala Danka.

Pliskova se bo z zmago zavihtela na drugo mesto lestvice Road to Singapore


Qatar Total Open
Kategorija: WTA Premier
Kraj: Doha, Katar
Datum: 13. 2. 2016 - 18. 2. 2016
Žreb: S-32 D-16
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: 710,900 $
http://www.qatartennis.org/
 

Finale:

2-Karolina Pliskova (Czech Republic) beat Caroline Wozniacki (Denmark) 6-3, 6-4

 

pripravil: Ž. J.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete