Kata in Kveta ostali brez smetane na torti!

30.10.2011
CARIGRAD, TURČIJA - Katarina Srebotnik je v paru s Čehinjo Kveto Peschke ostala brez smetane na torti. Po izjemni letošnji sezoni, ko sta med drugim slavili tudi na slovitem Wimbledonu, sta v velikem finalu zaključnega teniškega turnirja sezone v Carigradu v finalu izgubili proti ameriški navezi Raymond/Huber.

Američanki Lisa Raymond in Liezel Huber sta letošnji zmagovalki dvojic zadnjega turnirja sezone za dekleta, ki prvič poteka v turškem mestu Carigrad.

2. nosilki sta bili v finalu uspešnejši od prvega para sveta Katarine Srebotnik in Kvete Peschke s 6-4, 6-4.

V zadnjem dejanju leta je ameriška kombinacija dobila 1. niz s 6-4, v drugem pa povedla s hitrim brejkom. Kati in Kveti je uspelo izničiti prednost, držali pa sta se vse do 9. igre, ko je tekmicama uspel še en odvzem servisa. Tega sta v naslednji igri na servis Raymondove tudi potrdili ter prišli do lovorike po 1 uri in 24 minutah. S tem sta se tudi maščevali slovensko-češki navezi, ki je edinkrat zmagala junija v Eastbournu (6-3, 6-0).

L&L : K&K = 7-0 (zmage na zaključnih turnirjih)

Za Katarino Srebotnik je bil to tretji finale zaključnih turnirjev. Po letu 2007, ko je nastopala z Japonko Ai Sugijamo in 2010, ko sta že združili moči s Peschkejevo, je letos še tretjič ostala praznih rok. Enak izkupiček ima Čehinja, ki je leta 2008 končala kot finalistka z Rennae Stubbs.

Raymondova in Huberjeva sta v polfinalu izločili branilki naslova Penneto in Dulkovo, obe pa sta pred letošnjim nastopom že okusili slast zmage na zaključnih turnirjih. Izkušnje so jima prišle očitno zelo prav, saj je Raymondova sedaj dobila že 4. zvezdico (z Rennae Stubbs 2001, s Samantho Stosur 2005 in 2006), Huberjeva pa tretjo (s Caro Black  2007 in 2008).

 

TEB BNP Paribas WTA Championships
Datum: Oktober 25 - 30, 2011
Kategorija: WTA Tour Championship
Nagradni sklad: $4,900,000
Podlaga: Trda (dvorana)


Finale-dvojice:

(2) Huber/Raymond (USA/USA) d. (1) Peschke/Srebotnik (CZE/SLO) 64 64
 

 

pripravil: L.S.

foto: zimbio.com

 

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete